Werk zoeken voorbereiding en tips.

  • Weet waarom je werkt
  • Weet welk werk bij jou past
  • Werken aan je toekomst (werk en opleiding)

Voorbereiding en tips bij werk zoeken

Ga je naar werk zoeken? Stel jezelf dan ook deze vragen:
• Waarom wil ik eigenlijk werken?
• Waar wil ik werken – en hoe?
• Hoe bereid ik mezelf goed voor?
• Kan ik hier werken aan mijn toekomst?

Je wilt werk zoeken en snel aan de slag, maar hoe bereid je jezelf eigenlijk voor?

Pas als je een re-integratie cursus volgt wordt je wél voorbereid, maar die krijg je pas nadat je bent uitgevallen op je werk.

En op school? Daar leer je alleen een mail en je CV opstellen. Eigenlijk is dat best raar, toch?

Daarom vatten we op deze pagina de belangrijkste stappen van het zoeken naar werk samen.

1. Bedenk wat je redenen om te werken zijn.

“Wat zijn jouw redenen om te werken?”

Deze vraag wordt volgens ons veel te weinig gesteld. Want hoe moet je nu tevreden zijn over je werk, als je eigenlijk niet weet WAAR je het voor doet?

En hoe zorg je dat je steeds meer doet van wat je wél leuk vindt, als je niet weet WAT je leuk vindt. Dat is ook vaak de reden dat mensen zich niet gelukkig voelen op hun baan. 

De 5 beste redenen om te werken:

1. Persoonlijke groei en jezelf verder ontwikkelen.

Op het werk leer je vaardigheden en doe je kennis op. Dat kan functioneel zijn, zoals een taal leren. Wat zorgt dat je makkelijker contact legt met anderen, maar ook emotionele vaardigheden train je (on)bewust, zoals: begrip opbrengen, waardoor je anderen makkelijker kan helpen.

2. Nieuwe mensen leren kennen.

Sommige mensen maken makkelijk contact, anderen niet zo. Herkenbaar? Dan is het fijn dat je collega’s om je heen hebt. Mensen met wie je in pauzes, borrels en buiten het werk wellicht ook in contact komt.

Geen ‘people person’? Dan is er vast een tafeltje / plek in de pauze waar je kan genieten van je rust.

3. Meer geld voor: je hobby’s, vakantie of leuke dingen.

Need I say more? Iedereen heeft vaste lasten, jup, helaas. Daarom is het fijn dat er zoiets als werk bestaat. Zo kan je geld sparen en/of uitgeven. Dat kan aan minder leuke dingen die waardevol zijn, zoals: een auto of groter huis, maar ook aan je hobby, vakantie of andere leuke dingen. 

 

4. Onafhankelijk zijn van je ouders of partner.

Misschien woon je bij je ouders of ben je al uit huis. Hoe dan ook, het is fijn om je eigen mannetje te staan. Je wilt zelf de rekeningen betalen, een huis huren of kopen, auto rijden, enz. daar heb je natuurlijk wel geld voor nodig.

Soms zit je in een moeilijke periode, waarin je onverhoopt toch even afhankelijk geweest bent van anderen of instanties. Dat is niet erg, maar het is dan wel fijn om alle schulden afgelost te hebben. Zo kan je weer een frisse start maken.

 

5. De waarderingen krijgen die je verdiend.

Je hebt skills, ervaring en een persoonlijkheid. Je weet of kan dingen die een ander niet kan, dingen die jij hem of haar kan leren. Dat kunnen sociale vaardigheden zijn of concrete skills op de werkvloer. Daar hoort waardering bij!

Wij laten onze waardering graag zien als jij ons je skills laat zien. Wil je jouw vaardigheden en kennis nóg verder ontwikkelen? Dan helpen we je daar graag bij.

Natuurlijk werk je altijd voor geld (duh), maar bedenk je wat je met dat geld wilt doen, bijvoorbeeld waar je blij van wordt OF waarmee je de toekomst creëert die je voor ogen hebt.

met een simpele, maar effectieve visie werken aan je toekomst

2. Werken aan je toekomst: stel vast waar je naartoe wilt.

Werken aan je toekomst is meer dan een succesvolle loopbaanoriëntatie (= Je kwaliteit, mogelijkheden en passend beroep kennen). Je werkt ergens naartoe, want je wilt waarschijnlijk over 3 jaar het idee hebben dat je ‘een stap verder bent’. Toch?

Of dat nu financiële vooruitgang is door een opslag, een opleiding in je zak hebben, een andere baan of een promotie gemaakt hebben? Dat maakt niet uit. Zolang jij maar weet waar je naartoe wilt werken. Zo kunnen wij jou helpen dat te bereiken.

Bij uitzendbureau Prestatie beginnen we daarom altijd eerst met het formuleren van een kort actieplan. Hierin geef jij aan wat je wilt bereiken, in welke tijd en je verwachting m.b.t. hoe wij jou kunnen helpen. Wij denken vervolgens met je mee – en zetten dit om in concrete stappen met afspraken. Zo weet je zeker dat jouw toekomst ‘safe’ is vanaf dag 1.

Wat voorbeelden van doelen die je kunt stellen:
1. Over 5 jaar voor jezelf beginnen.
2. Over 4 jaar in vaste dienst komen bij een opdrachtgever.
3. Binnen 2 jaar een opslag of promotie krijgen.
4. Over 5 jaar een andere baan hebben (waar je een opleiding voor nodig hebt).
5. Over 5 jaar een hypotheek kunnen afsluiten of auto kunnen kopen.

Hoe beter en concreter we samen je doelen formuleren, hoe groter de kans is dat ze uitkomen – en hoe makkelijker wij je daarbij kunnen helpen. Zo kan je bijvoorbeeld werk met opleiding combineren bij Prestatie. 

Waar kies je voor?

3. Werk met of zonder opleiding?

Werk met opleiding.

Als je reachtruck of heftruck chauffeur wilt worden, een taal wilt leren of een andere opleiding wilt volgen, is er veel mogelijk.

Je maakt automatisch gebruik van een gratis creditsysteem waarmee je spaart voor jouw opleiding en/of voor leuke dingen. Waar jij de credits voor inzet? Dat is aan jou natuurlijk 😉

Zoek je werk met opleiding? Dan kan je vaak kiezen voor een ‘traineeship’, dat is eigenlijk niet meer dan ‘stage lopen’ waarbij jij ervaring opbouwt. Heb je iets snel onder de knie? Dan is het eigenlijk een onderbetaalde fulltime baan. Wij geloven niet in dit concept. Bij ons krijg je gewoon betaald voor de functie die je doet. Vervolgens kan je een opleiding of cursus doen, bijvoorbeeld voor heftruckchauffeur. Heb je die afgerond? Dan krijg je ook betaald als heftruckchauffeur. Precies zoals het hoort, vinden wij.

Werken zonder opleiding.

Ook werken zonder opleiding is mogelijk bij uitzendbureau Prestatie.

Zowel aan de start, als je nog geen papiertje hebt, maar wel een gezonde motivatie om te werken – als later.

Want misschien wil je helemaal niet verder leren, maar gewoon werken?

In dat geval kan je doel bijvoorbeeld zijn: in vaste dienst komen of een andere baan krijgen binnen de logistiek.

Ook daar helpen we je natuurlijk graag bij.

4. Soorten beroepen?

Dat zijn er teveel om op te noemen.

“Je weet nu als het goed is waarom je wilt werken en wat jouw doel is. Tijd te checken welk soort beroep bij je past.”

Wist je dat?

Wist je dat er meer dan 2.500 beroepen zijn in Nederland? Die lijst gaan we hier dus niet beschrijven. Wat we wel doen is je een link geven voor een gratis beroepskeuzetest. Hierin zie je welke beroepen er zoal zijn – en welke bij je passen.

Wil je werken in de logistiek? Dan is het handiger om ons te bellen via: 070-3030032 of onze vacaturebank te bekijken. Binnen 2 minuten kunnen we je al op weg helpen

Welk werk past bij mij?

Doe de: ‘welk werk past bij mij test’, ofwel: een gratis persoonlijkheidstest. De test is wat langer, maar volledig gratis. De test geeft je een goed beeld van jouw persoonlijkheid zonder dat je persoonlijke gegevens hoeft in te voeren. 

M.b.v. een persoonlijkheidstest leer je snel je sterktes en zwaktes kennen – en wat voor soort baan bij jouw persoonlijkheid past. Dat is weer handig voor het zoeken naar werk, een perfect CV schrijven of jezelf pitchen in een sollicitatiegesprek.

Zijn tests niet voor jou weggelegd?

Of wil je liever gewoon een gesprek met iemand? Neem dan rechtstreeks contact met ons op. Want ons uitzendbureau doet dingen net wat anders. De adviseurs van uitzendbureau Prestatie helpen je graag bij het vinden van jouw logistieke droombaan.

Voorbeeld: Vraag waarom jij voor ons zou willen werken. Want we hebben je meer te bieden dan enkel een baan of hulp bieden bij een goed cv maken. 

Maarruh...

5. Welk werk past bij mijn situatie?

Logistiek werk past bij bijna elke situatie. Je hebt namelijk niet perse een opleiding nodig, zolang je maar een gezonde zin in werk hebt.

Zoals we al aangeven doet ons uitzendbureau dingen net wat dingen anders.

Bekijk hier wat van de mogelijke situaties – en hoe wij daarbij helpen.

Wil je werken en doorleren? We helpen je aan werk en je kan via ons een opleiding volgen.

Doorgroeien op je werk? Wij helpen je richting een promotie of sturen op een vaste baan.

Werken als student? Wellicht hebben we een parttime functie voor je.

Heb je kinderen? We stemmen de werktijden zo goed mogelijk af op je schema. Zo werken we met avond- en dagploegen. 

Wil je op termijn voor jezelf beginnen? We werken met jou aan de ambitie die je voor ogen hebt.

Moeite met je administratie? Bijvoorbeeld bij instanties of corporaties? We adviseren, verwijzen door en/of begeleiden je.

Heb je andere doelen of zit je in een bepaalde situatie? Laat het ons weten. Wij denken graag met je mee.

Misschien wil je dit liever?

6. Werken met je handen.

Ben je er al achter dat je wilt werken met je handen i.p.v. een kantoorbaan? Dan is de kans groot dat jij niet het perfecte curriculum vitae wilt maken. Je wilt gewoon werken, liever nog gisteren dan vandaag. De handen uit de mouwen en gaan! Toch?

Misschien heb je een MBO niveau of zelfs geen papiertje? Dan hebben wij nog steeds een baan voor je in de aanbieding. En wil je doorgroeien of bijscholen? Dan helpen wij je daar gewoon bij.

Schrijf je binnen het komende uur nog een mail naar ons? Of bel je? Dan plannen we binnen een dag al een gesprek, zodat jij snel aan de slag kan..

Wil je werken met je handen en de mogelijkheden ontdekken? Bekijk hier onze logistieke vacatures. Niets gevonden? Laat het ons weten. We bieden meer dan op de website staat.

7. Waarom wil je bij ons werken?

Even een stukje zelfpromotie, want wie weet wel jij wel bij ons werken.

Waarom zou je bij ons willen werken? Omdat we jou en je toekomst centraal stellen. 

We weten dat jij niet altijd blijft. En dat is maar goed ook, want je werkt ergens naartoe. Toch? En werken via een uitzendbureau? Dat is slechts een middel om daar te komen. Dat begrijpen we. 

Wil je over een paar jaar wel in vaste dienst zijn bij een van onze opdrachtgevers? Of voor jezelf beginnen? Dan werken we daaraan.

Wordt je blij van logistiek werk? Dan helpen we je daarin verder te groeien.

Vind je logistiek toch niet zo leuk? Dan werken we aan een bij- of omscholing.

Kortom: Heb je doelen? Dan helpen wij je ze te bereiken. Wij bieden de handvatten en jij doet de rest. 

Waar kan ik werken?

Je kan werken in; Den Haag, Dordrecht, Amsterdam, Rotterdam, Dordrecht, Waddinxveen en regio Zuid- Holland via uitzendbureau Prestatie. Wij bieden logistieke vacatures zoals; heftruckchauffeur, reachtruckchauffeur, orderpicker, allround logistiek medewerker en meer. Bekijk hier al onze logistieke vacatures. logistieke vacatures. 

8. Voorbereiden van werk zoeken.

Je weet door de vorige stappen wat je sterktes en zwaktes zijn, welk werk bij je persoonlijkheid past en hoe je aan werk kunt komen. Je hoeft nu alleen nog:

1. CV’s te bekijken om wat inspiratie op te doen. Je kan dan jouw professionele CV gratis maken.

2. Een motivatiebrief te schrijven (bij ons hoeft dat niet perse).

3. Contact op te nemen met Prestatie of je toekomstige werkgever.

4. Je CV + motivatiebrief sturen en een afspraak plannen.

5. Je sollicitatie voor te bereiden.

6. Je sollicitatiegesprek te voeren.

7. Contract te ondertekenen en te starten met werken.

Heb je nog geen lay out voor je CV of überhaupt een Curriculum Vitae? Check de andere pagina’s met links naar templates en how-to’s.

Geen perfect CV? Geen zorgen.

Onze recruiters en werkgevers hechten veel meer waarde aan jou als persoon dan aan een papiertje.

Wat quick wins

9. Tips bij werk zoeken.

Wil je solliciteren zonder CV of motivatiebrief? Neem dan contact op met Uitzendbureau Prestatie en wij helpen je.

Afhankelijk van de opdrachtgever kunnen we soms jouw CV al formuleren tijdens het gesprek of is het niet nodig. We kunnen je dan zo koppelen aan de juiste werkgever.

Onze vacatures zijn gefocust op de logistiek, je hebt dus niet perse een diploma nodig om via ons te werken.

Zoek je werk buiten de logistieke sector? Promoot dan een oproep voor werk op social media zoals: LinkedIn of Facebook en laat deze delen door anderen.

Je komt met een doorverwijzing vaak makkelijker bij bedrijven binnen.

Schrijf je in voor vacaturebanken en upload je CV. Recruiters, uitzendbureaus en werkgevers zoeken actief naar jouw CV en nemen contact met jou op.

Stuur geen sollicitaties op vrijdag. Ze belanden dan sneller in een volle mailbox en worden over het hoofd gezien.

Stuur ook geen sollicitaties op maandagochtend, dan zijn mensen hun mailbox nog aan het bijwerken.

Ideale dagen om te solliciteren zijn dinsdag en woensdag. 

Daar gaan we/je dan

10. Aan de slag met werk zoeken.

Zoek je een logistieke vacature? Bekijk dan onze vacaturebank. Zoek je een vacture buiten de logistiek vacature? Bekijk dan stap 9 of lees voor meer tips snel verder in onze ultieme sollicitatiegids. 

We gaan in de ultieme sollicitatiegids o.a. diep in op tips en how-to’s voor een succesvolle sollicitatie.

Morgen beginnen met werken?

Je kan waarschijnlijk morgen al beginnen met werken in regio Zuid-Holland als je vandaag belt of mailt met uitzendbureau Prestatie Personeelsdiensten.

 

Waar kan je werken zonder diploma?

Bij uitzendbureau Prestatie kan je werken zonder diploma. Je hebt alleen een gezonde motivatie om te werken nodig. Heb je papiertjes of certificaten nodig? Dan helpen wij je deze op korte termijn te behalen.

Waar is werk in te vinden?

In de logistiek sector is volop werk te vinden. Uitzendbureau Prestatie brengt je snel in contact met een opdrachtgever in Zuid-Holland. Specifiek is er extra vraag naar de functies: Heftruckchauffeur en reachtruckchauffeur erg in trek. We helpen je daarom graag op korte termijn deze certificaten te behalen. 

 

Hoe kom ik aan werk?

Optie 1: Schrijf je in bij uitzendbureau Prestatie als je werk zoekt in Dordrecht, Amsterdam, Rotterdam of provincie Zuid-Holland.
Optie 2: Bel naar uitzendbureau Prestatie personeelsdiensten of stuur een mail naar vacature@prestatie.eu.
Optie 3: Bekijk vacaturebanken of upload je CV via deze platforms.

 

Waar kan ik werken?

Je kan werken bij een van onze opdrachtgevers in: Zuid-Holland, Amsterdam, Dordrecht of Rotterdam. We hebben ook andere locaties, bekijk voor het actuele overzicht onze vacaturebank voor logistieke functies. 

 

Kunnen jullie mij aan werk helpen?

Zeker! We helpen je graag aan logistiek werk (en evt. bijbehorende opleiding). We gaan met je in gesprek over de toekomst die jij voor ogen hebt, we helpen je vervolgens deze te bereiken.

Als je met ons in gesprek gaat formuleren we eerst samen je doelen. Vervolgens vertalen we jouw doelen naar een plan. Als het korte plan klaar is zoeken we geschikt werk bij een passende opdrachtgever voor je. Eenmaal aan het werk? Dan werken we samen verder aan de door jou gestelde doelen. Zo helpen we je aan het werk én aan de toekomst die je voor ogen hebt.

 

Waar kan ik snel aan het werk?

Als je snel aan het werk wilt moet je bellen naar uitzendbureau Prestatie: 070-3030032 of mailen naar vacature@prestatie.eu 

Je kan ook solliciteren via www.prestatie.eu/vacatures zo kan je snel aan het werk.

Van a t/m z voorbereid op jouw droombaan

Stap-voor-stap naar werk zoeken en solliciteren

Naar werk zoeken en solliciteren? Dat vindt niet iedereen even leuk. We kunnen het dan wel niet leuker maken, maar makkelijker? Dat zeker wel!

1. Voorbereiding en tips

Alles weten over het voorbereiden van werk zoeken? Klik op de titel.

1.2 Baan zoeken

Begin bij de belangrijkste vraag: “Waarom wil ik eigenlijk werken?” Wat zoek je in een baan, waar wil je werken en hoe solliciteer je? Klik voor meer info op de titel.

1.3 logistieke vacatures

“Is werken in de logistiek iets voor mij?” Wat voor soort logistieke vacatures zijn er? Hier check je of logistiek werk wat voor jou is. Klik op de titel voor meer info.

1.4 Hulp bij werk zoeken

Wie kan je helpen bij het zoeken naar werk? Een gemeente bijvoorbeeld. Ook wij kunnen je helpen als je zoekt naar een logistieke baan. Lees meer door te klikken op de titel.

Stop met werk zoeken.

Laat het werk vanaf nu naar jou toekomen. Check de 4 opties.

Snel naar de pagina die je zoekt.

$

Werk zoeken

Alles over werk zoeken

$

Solliciteren

Alles over solliciteren

$

Sollicitatie tips

Alle sollicitatie tips

$

Vacatures

Logistieke vacatures

Email Applications CSV

×

Enter an email address, separate multiple emails by ",".