Vragen aan ons uitzendbureau?

Vragen van medewerkers aan ons uitzendbureau.

Heb je als (potentiële) medewerker vragen over uitzendbureaus? Lees hier de antwoorden.

Wat is een uitzendbureau?

Een uitzendbureau is een tussenpersoon tussen bedrijven die personeel zoeken – en medewerkers die een baan zoeken.

Wat doet een uitzendbureau?

Wij betalen jouw loon, vakantiegeld en reserveren je vakantie dagen. Wij zoeken een leuke werkgever uit voor je waar jij kan starten. Daarnaast helpen we je om te groeien en te werken aan jouw toekomst.

Is een uitzendbureau gratis?

Voor jou als medewerker is een uitzendbureau helemaal gratis. Je hoeft er niks voor te doen. Wij zijn jouw werkgever en betalen je salaris, we dragen belastingen en heffingen af, we zorgen voor scholing als jij dat wilt. Aan de opdrachtgever belasten wij jouw uurloon door met alle kosten die daarbij horen. Daarnaast verdienen we daar ook iets op. Zo kost het jou dus niks.

Waarom wil ik werken voor een uitzendbureau?

Als jij op dit moment geen werk hebt, maar je wil wel werken, dan is het uitzendbureau een mooie start om jouw baan te vinden. Samen met jou werken we aan jouw toekomst. Dat geeft je ook mogelijkheden om in vaste dienst te komen, of misschien wel als zzp aan de slag te gaan.

Wat voor werk doe je bij een uitzendbureau?

Uitzendbureau’s bieden allerlei soorten werk aan. Prestatie is gespecialiseerd in logistiek werk. Dat kan zowel op kantoor als in een magazijn zijn. Denk aan; administratief medewerker, orderpicker, controleur, packer, reachtruck of heftruck medewerker, logistiek medewerker, productiemedewerker, supervisor en nog veel meer.

Vragen aan ons uitzendbureau.

Hoe lang mag je voor een uitzendbureau werken?

In Nederland is er duidelijke regelgeving. Prestatie is aangesloten bij de ABU. Die controleren ons of wij alles volgens de regels doen. We werken met 3 fases. Sinds 1 januari 2022 duurt Fase A maximaal 52 weken. Fase B duurt maximaal 3 jaar. In fase B werk je met een bepaalde tijd contract.  Daarna ga je over naar fase C. In fase C heb je een vast contract. Fase A en B zijn dus meer flexibel en duren in totaal 4 jaar.

Hoeveel uur moet je werken voor een uitzendbureau?

Er is geen minimum aantal uren. Jij geeft aan wat jij prettig vindt en Prestatie personeelsdiensten zoekt daar de juiste opdrachtgever bij.

Hoeveel verdien je bij een uitzendbureau?

Dat hangt af van de opdrachtgever en  de functie. Je hebt sowieso altijd recht op het minimumloon wat door de overheid is vastgesteld.

Op welke dag krijg ik mijn geld gestort?

Wij hebben een 4 wekelijkse verloning. Dat betekent dat wij 13 keer per jaar jouw loon storten. Elk jaar delen we met jou op welke dag we het loon storten.  We werken wekelijks ook met voorschotten die je kan aanvragen via de Prestatie app. Het voorschot hangt af van het aantal gewerkte uren die je tot dat moment hebt opgespaard.

Wat kan een uitzendbureau voor mij doen?

De meeste uitzendbureau’s matchen jou alleen met de werkgever en betalen je daarvoor salaris. Wij doen nog veel meer:

 1. Wij geven jou werk en salaris.
 2. Wij geven voorschotten als je die nodig hebt.
 3. Wij zorgen voor jouw pensioen.
 4. Wij regelen vervoer naar de werkgever.
 5. Wij werken samen met jou aan je toekomst. Wil je jezelf scholen? Geen probleem. Samen gaan we kijken hoe we dat kunnen doen.
 6. Wij ondersteunen je als je op zoek bent naar huisvesting. Dat doen we niet zelf maar via onze partners. Wil je een huis kopen? Dan denken we graag met je mee.
 7. Wij helpen je bij allerlei administratieve zaken. Denk aan een BSN nummer als je die nog niet hebt, een bankrekening en een zorgverzekering.
 8. Wij kunnen je helpen met jouw belastingaangifte.
 9. Heb je financiële problemen? Dat gebeurt soms en daar hoef je je niet voor te schamen. Samen zoeken we naar een oplossing.
 10. Zo zijn er nog veel meer dingen. Staat jouw vraag er niet in? Bel ons gewoon. We helpen je graag op weg.
Hoe berekend een uitzendbureau je maand- en uurloon?

Het uurloon wordt bepaald door de opdrachtgever. Zij zijn aangesloten bij een cao of ze hebben een eigen loongebouw. Wekelijks houden wij een urenadmistratie bij. Soms via systemen bij je opdrachtgever, soms via onze eigen tijdregistratie. De werkgever stuurt de uren door of controleert ze. Daarnaast hebben wij jouw uurloon vastgelegd in onze systemen. Ook toeslagen als je overwerkt of als je op een feestdag werkt zijn vastgelegd. Heb je eigen vervoer of maak je gebruik van Prestatie vervoer. Dat zijn allemaal zaken die we meenemen. Zo wordt jouw 4-wekelijks loon bepaald. Ben je al bij ons aan het werk en klopt het volgens jou niet. Bel of mail ons dan gelijk. Of kom even naar kantoor. Wij vinden het belangrijk dat jij krijgt waar je recht op hebt. Dat corrigeren we gelijk!

Hoe lang bestaat uitzendbureau Prestatie Personeelsdiensten?

Prestatie Personeelsdiensten bestaat sinds 2004. We zijn dus al bijna 20 jaar actief. We specialiseren ons in de logistiek. Dat kan in het magazijn zijn, maar ook op kantoor.

Welk uitzendbureau moet ik kiezen?

Dat hangt af van wat voor jou belangrijk is en wat voor werk je zoekt. Prestatie personeelsdiensten is specialist in de logistiek en de beste keus voor logistieke vacatures in omgeving: Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Dordrecht en Hoeksche Waard.

. We regelen vervoer, we betalen op tijd en correct, wij werken samen met jou aan jouw toekomst. Klik hier voor onze aanpak. Een uitzendbureau is er voor jou en natuurlijk voor de klanten. Heb je het gevoel dat er iets niet klopt, vraag dan door en laat je niet afschepen. Er is wetgeving in Nederland waaraan uitzendbureau’s moeten voldoen. Je hebt als werknemer rechten. Er zijn verschillende onafhankelijke loketten waarbij jij met je vragen terecht kan. Natuurlijk kan je ook bij ons langskomen. Wij zijn ABU gecertificeerd en worden gecontroleerd. Dat geeft jou meer zekerheid.

Krijg ik meer betaald als ik bij jullie heftruckchauffeur wordt?

Dat hangt een beetje af per werkgever. Maar een heftruck of reachtruck chauffeur verdient vaak wel een stuk beter. Kijk even op onze vacaturesite. Daar kan je verschillende salarissen vinden.

Wil je het graag leren? Prestatie gaat samen met jou aan de slag om dat te bereiken. Dat geeft jou kansen op een betere toekomst. Wil je daarna nog verder ontwikkelen, en dus meer verdienen? Wij stellen een plan op hoe jij kan werken aan jouw toekomst

Bij Prestatie krijg je niet alleen waardering, maar ook credits. Credits zijn een bonus bovenop je loon voor jouw prestaties.

Uitzendbureau Prestatie gaat voor goud, maar dat kan alleen samen met jou. Presteer jij? Dan merken wij dat dus als organisatie. Daarom vinden we dat jij als kandidaat voor jouw harde werk beloond moet worden. Niet alleen omdat je jouw targets behaald, maar ook als je jarig bent of als je jouw contract met ons verlengd. En is een werkgever positief over je of draag je een vriend of vriendin aan? Dan natuurlijk ook! 

Zo zijn er nog veel meer credits die je kan winnen met jouw prestaties. Deze kan je inzetten voor gratis om- of bijscholing, maar natuurlijk ook om leuke dingen aan te schaffen. Waar jij voor kiest? Dat mag jij natuurlijk helemaal zelf weten!

Hoe schrijf ik me in bij uitzendbureau Prestatie?

Je kan je op 2 manieren inschrijven. Dat kan online, maar ook bij ons op kantoor.

Hoe weet ik of ik een geschikte kandidaat ben?

Kom naar kantoor en wij gaan in gesprek met jou. Wij hebben verschillende functies en kijken naar wat jij gedaan hebt. Misschien nog wel belangrijker, waar jij naartoe wilt. Mis je de juiste kwalificaties? Geen probleem. Dan gaan we toch werken aan jouw scholing.

Jouw motivatie is wél belangrijk. Als jij gemotiveerd bent en aan jouw toekomst wil werken dan hebben wij altijd een passende functie met groeipad voor jou klaar staan.

Welke opleiding heb je nodig om bij een uitzendbureau te werken?

Je hebt de opleiding nodig die past bij de functie. Voor sommige functies heb je helemaal geen opleiding nodig. Jouw instelling en motivatie zijn wel belangrijk. Samen kijken we waar jij naar toe wil. Mis je de juiste opleiding dan zetten we je eerst in op een andere functie. Vervolgens kan je scholing volgen om meer te gaan verdienen en die baan te vinden waar jij naar op zoek bent.

Wanneer krijg je een vast contract bij een uitzendbureau?

Dat hangt af van de functie, de opdrachtgever en wat voor jou belangrijk is. Soms werk je maar een paar maanden voor ons en kom je in vaste dienst. Werk je langer via het uitzendbureau? Dan kan je maximaal 4 jaar op een flexibel contract werken. Het eerste jaar op uitzendbasis, en daarna met bepaalde tijdcontracten. Dat noemen we fase B. In die fase mag je maximaal 6 contracten krijgen.

Hoe groot is de kans op werk via een uitzendbureau?

Die is heel groot. Er zijn steeds meer mensen nodig. Meld je aan bij ons, en wij hebben een baan voor jou.

Hoe weet ik of het juiste uitzendbureau kies?

Allereerst moet je een goed gevoel hebben als je met een uitzendbureau in zee gaat. Voel je je welkom? Wordt je met respect behandeld? En natuurlijk is het wel belangrijk dat je wat extra onderzoek doet.

Ga naar de website en kijk wat ze zeggen. Let ook op of ze aangesloten zijn bij de ABU of NBBU. Hebben ze NEN certificeringen? Lees ook reviews op internet of vraag het uitzendbureau of ze tevredenheid van medewerkers onderzoeken. Een goed en betrouwbaar bureau communiceert daar graag over. Zetten ze in op jouw toekomst?

Oordeel zelf over Prestatie Personeelsdiensten en kijk rond op onze website.

Prestatie heeft haar focus op de logistiek. Dat is waar we goed in zijn. Kijk op onze vacaturesite welke functies we op dit moment open hebben staan.

Is er een opzegtermijn bij fase a, b en c van het uitzendbureau?

Dat hangt af of je een uitzendovereenkomst hebt met uitzendbeding of zonder uitzendbeding, en ook van de contract fase waar je in zit.

Met uitzendbeding:

 • Eerste 26 weken stopt het als de opdrachtgever geen werk meer heeft of de werknemer niet meer wil of kan.
 • Vanaf week 26-52 geldt er een termijn van 10 dagen.

Zonder uitzendbeding:

 • De uitzendovereenkomst zonder uitzendbeding voor bepaalde tijd kan de volgende dag opgezegd worden met inachtneming van de wettelijke termijn. Werk je minder als 5 jaar dan geldt daarvoor 1 maand. Loopt het contract af binnen die wettelijke termijn dan is opzegging niet mogelijk
Hoe vaak kan mijn contract verlengd worden als ik werk voor een uitzendbureau?
 • In fase A mag je een onbeperkt aantal contracten aangeboden krijgen.
 • In fase B zijn dat maximaal 6 contracten.
 • In fase C heb je een vast contract.
Hoeveel hypotheek kan ik krijgen als ik werk voor een uitzendbureau?

De hoogte van de hypotheek die je kan krijgen hangt af van jouw salaris. Daarvoor kan je het beste met een hypotheekadviseur aan de slag. Als uitzendkracht is het best lastig om een hypotheek te krijgen. Toch zijn er wel mogelijkheden.

Om een hypotheek te krijgen heb je een perspectiefverklaring nodig. Die verklaring zegt iets over jouw mogelijkheden. Wij kunnen besluiten jou die perspectiefverklaring te geven. Dat kan echter pas als je minimaal 1 jaar bij ons aan de slag bent. Dat is zo vastgelegd.

Wat is een inlenersbeloning?

De inlenersbeloning zorgt ervoor dat je als uitzendkracht dezelfde beloning krijgt als vaste medewerkers van het bedrijf in de zelfde functie en met dezelfde ervaring. Dat is een voordeel voor jou. Het uitzendbureau is verplicht om volgens de inlenersbeloning te verlonen.

Is mijn uitzendbureau mijn werkgever?

Ja, het uitzendbureau is jouw werkgever. De opdrachtgever waar jij werkt stuurt jou dagelijk aan, maar wij zijn jouw formele werkgever. We betalen jouw loon, hebben een contract met jou en werken met je aan jouw toekomst.

Is een uitzendbureau verplicht werkkleding te verstrekken?

Nee, een uitzendbureau is niet verplicht werkkleding te verschaffen. Als Prestatie vinden we het belangrijk dat jij veilig werkt. We geven je uitleg over het bedrijf waar je gaat werken. Als uitzendkracht is het belangrijk dat je weet hoe je je moet gedragen op het werk. Er zijn bij de opdrachtgever huis- en veiligheidsregels. Volg die altijd op. Vraag er ook naar als de opdrachtgever die niet ter beschikking stelt. Prestatie biedt jou veiligheidsschoenen aan. In een magazijn is het verplicht veiligheidsschoenen te dragen.

Wanneer ga ik bij een uitzendbureau pensioen opbouwen?

Het is belangrijk om al vroeg te beginnen met je oudedagsvoorziening. Ook als je uitzendkracht bent is het belangrijk om pensioen op te bouwen. Na 26 weken bij het uitzendbureau gewerkt te hebben, heb jij recht op pensioen. Je hoeft daar niks voor te doen. Prestatie zorgt dat dit automatisch in werking treedt.

Welke CAO hanteert een uitzendbureau?

Prestatie is aangesloten bij de ABU. Volgens die regels dient het uitzendbureau jou ook te verlonen.

Ziekte, vakantie en uitzonderingen

Wat als je dienst geannuleerd wordt bij het uitzendbureau?

Er zijn verschillende situaties:

 • Fase A uitzendovereenkomst met uitzendbeding, of uitzendovereenkomst zonder uitzendbeding zonder loondoorbetalingsverplichting: als je op het afgesproken tijdstip verschijnt maar de dienst wordt geannuleerd heb je recht op 3 uur loon.
 • Fase A zonder uitzendbeding met loondoorbetaling: heb je recht op loondoorbetaling voor het aantal uren dat je niet herplaatst bent
 • Fase B en C: hierbij is loondoorbetaling verplicht. Voor fase B geldt een uitzondering als Fase A niet voor de volledige 26 weken is afgemaakt. Dan is er dus nog ruimte.
Is een uitzendbureau verplicht om je ziek te melden?

Dit geldt alleen in bepaalde situaties. Bij het UWV moet je aangemeld worden als je ziek uit dienst gaat of als je een uitzendovereenkomst met uitzendbeding hebt. Ook indien je ziek bent als gevolg van: zwangerschap, bevalling orgaandonatie of als je onder een no risk polis valt. Het kan ook zijn dat je uitzendbureau je moet ziek melden als er sprake is van loondoorbetaling bij de aangesloten arbodienst.

Wat moet ik doen als ik ziek ben?

In jouw contract zijn zaken opgenomen over je ziekmelding. Uiterlijk voor 8 uur op de dag dat je ziek bent moet je dit melden bij jouw coordinator. Wij geven de informatie door aan de opdrachtgever. De opdrachtgever heeft vaak ook huisregels die zij verwachten van hun flexibele werkkrachten.

Wanneer betaald een uitzendbureau je vakantiegeld uit?

Je vakantiegeld wordt altijd in mei uitbetaald. Dit gebeurd 1 x per jaar tenzij expliciet overeek gekomen dat dit uitbetaald wordt op je 4-wekelijkse verloning.

Hoeveel vakantiedagen krijg ik als uitzendkracht?

Als uitzendkracht heb je recht op 16,66 uur per volledig gewerkte maand.

Wanneer krijg je een 13de maand als je voor een uitzendbureau werkt?

Een eindejaarsuitkering of bonus is geen onderdeel van de inlenersbeloning. Daar heb je dus geen recht op tenzij anders overeengekomen.

Wanneer laat een uitzendbureau je wat weten als je contract niet verlengd wordt?

Doorgaans werkt het zo: heb je een bepaalde tijd contract van minimaal 6 maanden? Dan dient het uitzendbureau minimaal 1 dag van te voren op te zeggen. Er zijn echter uitzonderingen.

Er zijn namelijk wettelijke regels voor opzegging. Samen werken we aan jouw toekomst en willen we je helpen naar de volgende fase. Mocht er onvoldoende werk zijn? Dan informeren wij jou zo volledig en tijdig mogelijk, uiteraard minimaal binnen de wettelijke kaders.

Hoe declareer ik mijn reiskosten bij jullie uitzendbureau?

In jouw overeenkomst zijn afspraken gemaakt over je reiskostenvergoeding. De reiskosten worden automatisch op basis van de afspraken verrekend op je 4-wekelijkse verloning

Wat is de opzegtermijn van mijn contract mocht ik ooit willen stoppen?

Dat hangt af van het type contract:

 • Fase A uitzendovereenkomst met uitzendbeding: Tot 52 weken dien je 1 werkdag van te voren te waarschuwen.
 • Bij Fase A zonder uitzendbeding, Fase B en Fase C : de volgende dag opzeggen met inachtneming van de wettelijke termijn. Als je tot 5 jaar in dienst bent is dat 6 maanden.
 • Bij Fase A zonder uitzendbeding met loonuitsluiting: als expliciet sprake is van loonuitsluiting dan geldt er geen opzegtermijn

Ons uitzendbureau denkt écht met je mee.

Wat krijg ik als ik een vriend of vriendin aanbreng?

Wat leuk dat je ons aanbevolen hebt. Dat stellen we erg op prijs. Heb je iemand, stuur dan een mail naar info@prestatie.org met zijn of haar naam en contactgegevens. Als er een match is en we kunnen hem of haar voor 3 maanden ergens wegzetten, dan heb jij EUR 150 verdiend.

Blijft iemand 6 maanden voor ons werken? Dan heb je zelfs EUR 300 verdiend. Wij hebben een systeem opgezet waarbij we dit bijhouden zodat er geen kans is dat we je vergeten. Je kan altijd navragen hoe ver je al staat.

Hoe kan ik een vriend of vriendin aanbrengen?

Stuur een mail met naam en contactgegevens naar info@prestatie.org

Kan ik na mijn uitzendcontract nog in dienst blijven bij Prestatie?

Er zijn verschillende fases in de contracten. Als je een fase C contract hebt via Prestatie dan ben je voor onbepaalde tijd in dienst. Misschien wordt je wel onderdeel van het Prestatieteam als planner of administratief medewerker. Zo hebben we ons team ook opgebouwd. Volop kansen dus als wij doorgroeien, en jij die ambitie hebt.

Zoals je misschien al gelezen hebt op deze website hechten wij veel waarde om jou te begeleiden met jouw toekomst. Hoe kan je je positie op de arbeidsmarkt versterken, hoe maak ik een goed CV, wat zijn mijn talenten en wat zijn mijn doelen. Het is ons doel om jou te helpen jouw doelen te bereiken. Of dat nu in vaste dienst is bij een opdrachtgever, of je aan de slag gaat als zzp-er of dat je bij ons aan de slag gaat. Misschien wil jij wel helemaal de andere kant uit en iets nieuws gaan doen. Jij kiest het doel, wij helpen!

Helpen jullie mij als ZZP’er te starten na mijn dienstverband?

Prestatie helpt jou om jouw doelen te bereiken. Wij hebben veel expertise en kunnen jou dat duwtje in de rug geven. Dat gaat niet van vandaag op morgen. Maar met de juiste motivatie is er veel mogelijk. Jij kiest het doel, wij helpen!

Wanneer ontvang je de laatste betaling van een uitzendbureau?

Wij hebben 13 x per jaar verloning. Als het goed is heb jij die lijst ook.  In de laatste verloning nadat je ons verlaten hebt maken wij een eindafrekening met je reserveringen

Helpen jullie mij ook aan werk na de uitzendperiode?

Als je bij ons start, en je hebt de juiste motivatie gaan wij met jouw doelen aan de slag. Kijk ook even bij: kan ik na mijn uitzendcontract nog in dienst blijven?

Vragen van werkgevers aan ons uitzendbureau.

Heb je als (potentiële) werkgever vragen over ons uitzendbureaus Lees hier de antwoorden.

Waarom is uitzendbureau Prestatie de beste keus voor mijn bedrijf?

Als je 2 van de onderstaande vragen met ja beantwoord, mail of bel ons dan nu.

 1. Heb jij in jouw proces flexibiliteit nodig, maar kan jouw huidige bureau geen mensen leveren?
 2. Ben jij op zoek naar een uitzendbureau die echt weet wat logistiek betekent? Wij hebben zelf aan het roer gestaan van logistieke afdelingen of bedrijven.
 3. Ben jij op zoek naar een bedrijf wat zich als onderdeel van jou bedrijf voelt, en weet dat je er moet staan als het nodig is? Wij zijn 24/7 bereikbaar en staan altijd voor je klaar.
 4. Ben jij op zoek naar een uitzendbureau wat investeert in haar mensen, zodat jij gemotiveerde mensen hebt?
 5. Wil jij een keer iemand over de vloer hebben die jouw processen tegen het licht houdt, maar wil je niet gelijk een dure consultancy club uitnodigen? Wij denken graag met je mee.
 6. Prestatie streeft ernaar om elke operationele email binnen 15 minuten te beantwoorden. Hebben we meer tijd nodig, dan laten we jou dat weten. Als jij op zoekt bent naar adequate , snelle en correcte communicatie dan is dat iets wat je bij ons zal vinden.
Waarom werken met een uitzendbureau?

Hieronder 5 redenen waarom uitzenden de juiste keus voor jouw organisatie kan zijn?

 1. Wij stoppen veel tijd en aandacht in het selecteren van het juiste kandidaat. Dat scheelt jou tijd en geld.
 2. Pieken en dalen worden door ons opgevangen. Met name als jouw organisatie seizoens patronen kent, of als er economische tegenwind is.  Je betaalt dus alleen wanneer je ook echt werk hebt, en dat scheelt veel geld.
 3. Wij nemen de volledige administratieve verwerking over. We verlonen de medewerker, regelen de urenadministratie. Dat levert jou veel tijd op
 4. Wij dragen het risico op loondoorbetaling bij ziekte.
 5. Je hebt meer tijd om te kijken of een persoon bij jouw organisatie past zonder dat dit extra risico’s met zicht mee brengt
Welke diensten biedt jullie uitzendbureau aan?

Onze diensten:

 1. Uitzenden
 2. Detacheren
 3. Payrolling
 4. Logistiek advies
  1. Procesoptimalisatie
  2. Jouw unieke planningstool ontwikkelen
  3. Opleiden rijdend materieel
  4. Certificeren, EPT, Heftruck en Reachtruck
Wat doet een payroll uitzendbureau?

Als jij op dit moment geen werk hebt, maar je wil wel werken, dan is het uitzendbureau een mooie start om jouw baan te vinden. Samen met jou werken we aan jouw toekomst. Dat geeft je ook mogelijkheden om in vaste dienst te komen, of misschien wel als zzp aan de slag te gaan.

Wat kost personeel via een uitzendbureau?

Jij bepaalt het uurloon van een werknemer, wij bepalen de factor. In die factor zijn alle wettelijke kosten en onze marge opgenomen. Wij leveren al vanaf factor 1.81. Wil je payrollen? Dan kan het nog goedkoper.

Daarnaast rekenen we separaat reiskosten.  Welke factor hangt af vanaf hoeveel mensen je af neemt en welke voorwaarden er afgesproken zijn.

Welk uitzendbureau past bij mijn bedrijf?
 1. Wat is het specialisme van dit uitzendbureau. Zijn ze gespecialiseerd in groente en fruit, IT, financiele services of logistiek dan zijn dat natuurlijk andere takken van sport, en heb je dus ook andere mensen nodig. Daarnaast wil je wel dat het uitzendbureau jouw taal spreekt toch?
 2. Dat hangt uiteindelijk af van wat jij belangrijk vindt. Heb je veel flexibiliteit nodig, dan is een bedrijf wat goed kan schakelen en zijn organisatie hier op af gestemd heeft wel zo fijn. Wat is hun beschikbaarheid in geval jij een spoedje hebt, tot wanneer mag je de planning doorgeven of moet dat al een week van te voren?
 3. Hoe gaan ze met hun personeel om? Stoppen ze ook tijd in hun mensen?
 4. Heeft een bedrijf certificeringen en zijn ze aangesloten bij de ABU of NBBU? Dat zegt iets over het bedrijf. Je wil immers geen zaken doen met een onbetrouwbaar bedrijf toch?
 5. Vind jij een scherp tarief belangrijk? Als je bij de grote bureau’s uit komt met heel veel kantoren dan zit er een behoorlijke overhead. Over het algemeen vertaalt zich dat terug in de prijs.
 6. Hoe groot ben jij, hoe groot is het uitzendbureau? Hoe lang bestaat het al, Hoeveel mensen leveren ze? Dat zegt waarschijnlijk iets of ze structureel in staat zijn om jou te helpen. 

Op onze website proberen we uitdrukking te geven aan wie we zijn. Wij gaan graag met je in gesprek. Dat kost niks. Als jij een uitzendbureau zoekt wat sterk is in de logistiek, dan zal het gesprek de moeite waard zijn.

Wat zijn de voordelen van werken met een uitzendbureau?
 1. Flexibiliteit: je kan snel op- en afschalen met seizoens invloieden, bij ziekte etc.
 2. Risico afdekken: In tijden van economische tegenspoed wil je ruimte hebben om te krimpen in personeelskosten.
 3. No cure no pay: huur je niet in, dan betaal je ook niet. Als iemand ziek is heb je geen risico.
 4. Gemak: je hebt niet de administratieve rompslomp. Verloning en allerlei andere administratieve zaken wordt volledig overgenomen.
Wat zijn de nadelen van werken met een uitzendbureau?
 1. Als je puur de zichtbare kosten naast elkaar legt is een uitzendbureau duurder. Zij moeten immers ook geld verdienen. Of het ook echt duurder is hangt echt van jouw situatie af. Is jouw bedrijf conjuctuur gevoelig? Heb jij veel flexibiliteit nodig? Welk bureau kies je? Dat zijn zaken die het verschil maken of een uitzendbureau duurder is, of toch goedkoper.
 2. Een uitzendkracht kan afhankelijk van de fase waarin ze verkeren zijn baan zo opzeggen per de volgende dag. Afhankelijk van het type functie heb jij er wellicht veel tijd in gestopt.
Is detachering hetzelfde als uitzenden?

In feite is detacheren hetzelfde als uitzenden. Bij detacheren spreek je echter een vaste periode af. Gedurende die periode moet je dus wel de afgesproken uren afnemen. Daar tegenover staat dat je meer zekerheid hebt dat de uitzendkracht bij je blijft. Of Detacheren voor jou de juiste keuze is hangt af van het type werk, of het projectmatig is of niet. Bel ons voor meer info.

Is een uitzendbureau duurder dan iemand in dienst nemen?

Als je puur de zichtbare kosten naast elkaar legt is een uitzendbureau duurder. Zij moeten immers ook geld verdienen. Of het ook echt duurder is hangt echt van jouw situatie af. Is jouw bedrijf conjuctuur gevoelig? Heb jij veel flexibiliteit nodig? Welk bureau kies je? Wordt de medewerker ziek? Dat zijn zaken die het verschil maken of een uitzendbureau duurder is, of toch goedkoper.

Kan ik naar Prestatie Personeelsdiensten overstappen als ik al met een uitzendbureau werk?

Uiteraard, misschien zoek je een partij er naast zodat je meer zekerheid hebt. Misschien kan je huidige bureau niet leveren of is de service niet goed (meer). Bel ons dan nu. Wij kunnen snel schakelen.

Wij werken prima samen met andere partijen. Wellicht brengt het ze juist weer op scherpte. Dan sla je twee vliegen in 1 klap.

Is een uitzendbureau verplicht pbms te betalen?

Nee, dat hangt af welke afspraken het uitzendbureau heeft gemaakt met de inlener. De opdrachtgever dient een veilige werkomgeving te creeeren die in overeenstemming is met de risico’s.  Prestatie vindt het belangrijk dat er een veilige werkomgeving is voor haar uitzendkrachten en gaat hierover in gesprek met de opdrachtgever. Prestatie stelt sowieso werkschoenen beschikbaar.

Vind jij de situatie onveilig? Geef dit dan aan bij de opdrachtgever. Voel je je niet gehoord, meldt dit dan altijd bij ons. Wij nemen jouw zorgen serieus en gaan in gesprek.

Wanneer vindt de eindafrekening van een uitzendbureau plaats?

Bij de eerst volgende verloning wordt de eindafrekening gemaakt.

Krijg ik een commissie als ik andere bedrijven aanbreng?

Prestatie werkt niet met een commissie. Breng jij echter een blijvende klant aan? Dan zijn wij erg trots dat jij ons aanbevolen hebt. We zien het bedrijf wel als onderdeel van jouw staffel. Kom jij door het aanbrengen van een nieuwe klant in een hogere staffel dan gaan we graag in gesprek met jou wat dit betekent. Uiteindelijk is het een win-win situatie.

Snel naar de pagina die je zoekt.

$

Werk zoeken

Alles over werk zoeken

$

Solliciteren

Alles over solliciteren

$

Sollicitatie tips

Alle sollicitatie tips

$

Vacatures

Logistieke vacatures

Email Applications CSV

×

Enter an email address, separate multiple emails by ",".