Solliciteren met succes? [Zo doe je dat!]

  • Tips als je gaat solliciteren
  • Voorbereiding op sollicitatievragen
  • Tips bij: CV & motivatiebrief + voorbeelden

Bij solliciteren is voorbereiden het halve werk.

Voorbereiding is het halve werk, zeker als je solliciteren moeilijk vindt. Daarom hebben wij een uitgebreid overzicht met sollicitatietips voor je. 

Zo leggen we je o.a. stap voor stap uit hoe je het perfecte CV en de perfecte motivatiebrief maakt..

De informatie op deze pagina’s helpt je bij een goede voorbereiding in elke sollicitatiefase, van het zoeken naar werk als succesvol solliciteren zelf – en alles daartussen. 

Een stapsgewijze aanpak voor succesvol solliciteren

2. Hoe kan je succesvol solliciteren?

Volg de onderstaande stappen.

2.1 Voorbereiden van werk zoeken: CV maken en tijd plannen

De baan landen die je leuk vindt? Dat begint bij een goede voorbereiding, bij weten waar je naar zoekt. Meer weten? Klik op de titel.

2.2 Inschrijven bij uitzendbureau of vacaturebank

De eerste snelle quick-win om zichtbaar te worden, je inschrijven bij vacaturebanken. Klik voor meer info op de titel.

2.3 De perfecte sollicitatiebrief

Een goede brief maken die zorgt dat je uitgenodigd wordt op gesprek? Klik op de titel voor meer info.

2.4. De perfecte motivatiebrief

Naast een CV en sollicitatiebrief wordt je vaak gevraagd om een motivatiebrief te maken. Lees meer door te klikken op de titel. (Bij Prestatie vaak niet nodig, want we horen je motivatie liever in een gesprek.)

2.5. Succesvol solliciteren

Succesvol solliciteren begint bij een goede voorbereiding. Heb je de voorgaande stappen doorlopen? Dan is de kans groot dat je uitgenodigd wordt op sollicitatiegesprek. Hier lees je vragen die je kan krijgen én vragen die je kan stellen.

waarom zou je

solliciteren bij uitzendbureau Prestatie?

Je kan natuurlijk gaan werken bij de Albert Heijn, Jumbo of een van de vele andere fantastische logistieke opdrachtgevers in Nederland, maar wist je dat Uitzendbureau Prestatie al 18 jaar gespecialiseerd is in de logistieke sector?

Door de ervaring en het opgebouwde netwerk krijg je wat meer variatie en keuze. Zo brengen we je graag binnen bij kleine of grote organisaties, welke vaak een toch net wat andere, informele werksfeer hebben.

Verder helpen we je niet alleen aan werk, maar werken samen voor – en met – jou aan je toekomst. Zo kan je o.a. werken en leren bij ons. Bijvoorbeeld door een opleiding te volgen of certificaten te behalen.

En.. We gaan we nog een stap verder.

Wil je bijvoorbeeld over een paar jaar voor jezelf beginnen? Een huis kopen of een ander doel bereiken? Dan helpen we je m.b.v. een concreet actieplan. Zo realiseren we samen met jou de toekomst die jij voor ogen hebt.

“Solliciteren bij uitzendbureau Prestatie gaat net wat anders.”

Bij ons gaat het om laten zien wat je nodig hebt en wat je wilt bereiken, je persoonlijke motivatie dus. Het gaat ons niet om een goede sollicitatiebrief. Dat is alleen maar een mooie bonus 😉

Natuurlijk krijg je de gebruikelijke vragen tijdens een sollicitatie, maar ook vragen die je waarschijnlijk niet eerder gehoord hebt, zoals:

• Wat wil je over 3 jaar bereikt hebben?
• Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben?
• Wat is daarvoor nodig?
• Hoe kunnen wij je daarbij helpen?
• Waar kunnen we je verder nog bij helpen?
• Wanneer zou je voor altijd bij ons willen blijven?
• Je collega’s beoordelen ons met een 8+. Hoe kunnen we volgens jou naar een 9+?

Waarom wij je als toekomstige werkgever graag helpen jouw doelen te bereiken? Ofwel: “What’s in it for us?”, heel simpel.

Als wij goed ons best doen voor jou, dan doe jij dat waarschijnlijk ook voor ons. Tenminste.. Dat is al 18 jaar onze ervaring. 

Niet verwonderlijk werken er daarom al jarenlang dezelfde mensen bij ons uitzendbureau. Zij dragen weer familie en vrienden aan.

We stoppen daarom veel liever ons geld in jou en je toekomst, dan geld in ‘een nieuwe jou’ werven. Eigenlijk best logisch, toch?

Klinkt dat leuk(er)? Laten we dan snel kennis maken. Je kan gewoon bellen, mailen of bij ons uitzendbureau binnenlopen. Als je jouw CV kan sturen is dat wenselijk, de rest kan je vertellen tijdens de kennismaking. Heb je nog geen CV? Dan helpen we je daar gewoon bij. 

Klaar om te solliciteren?

Solliciteer dan op een van onze logistieke vacatures.

Snel naar de pagina die je zoekt.

$

Werk zoeken

Alles over werk zoeken

$

Solliciteren

Alles over solliciteren

$

Sollicitatie tips

Alle sollicitatie tips

$

Vacatures

Logistieke vacatures

Email Applications CSV

×

Enter an email address, separate multiple emails by ",".