Functie logistiek medewerker

Kies je voor een baan als logistiek Medewerker, dan werk je bijvoorbeeld in een magazijn, loods of distributiecentrum. Gemiddeld verdien je zo’n €2.177,25 (€12,66 per uur). Je bent in je functie vooral bezig met het laden, lossen, orderpicken en sorteren van goederen. Afhankelijk van het bedrijf waar je werkt, doe je dat lopend of op interne transportmiddelen zoals een heftruck of reachtruck. Jouw rol is hoofdzakelijk uitvoerend, maar kan ook administratieve en organisatorische taken bevatten. De taken die je uitvoert dragen bij aan een goed verloop van het logistieke proces.

Wat is een logistiek medewerker?

Een logistiek medewerker is een werknemer, die in zijn functie (mede)verantwoordelijk is voor een efficiënt verloop van de logistieke processen (op de werkvloer). Bijvoorbeeld binnen een magazijn, loods of distributiecentrum. De rol van een logistiek medewerker kan daarin: uitvoerend, organiserend en/of administratief van aard zijn. Veelvoorkomende taken van een logistiek medewerker zijn bijvoorbeeld: orders picken of het sorteren, laden en lossen van goederen. Deze werkzaamheden verricht hij handmatig en/of met ondersteuning van scanners, computers of voertuigen zoals een heftruck. Verder kunnen organiserende en administratieve activiteiten zoals: afstemming met klanten of leveranciers en (kwaliteits)controles tot het takenpakket van een logistiek medewerker behoren.

De exacte werkzaamheden die een logistieke medewerker uitvoert kunnen echter sterk verschillen afhankelijk van: het soort bedrijf, proces, technologie, ondersteunende middelen en goederen. Daardoor schommelt ook het loon, gemiddeld verdiend een logistiek medewerker €2.177,25 per maand (€12,66 per uur). Je komt de logistiek medewerker het vaakst tegen in distributiecentra, magazijnen, loodsen en productiebedrijven.

Waar werkt een logistiek medewerker?

Een logistiek medewerker kan werken bij elk bedrijf dat logistieke processen heeft. Ofwel elk bedrijf dat goederen: produceert, verhandelt, opslaat, verpakt of verzendt.

7 soorten bedrijven waar vaak logistieke medewerkers werken zijn:

1. Productiebedrijven (technische productie, voedselproductie – en verwerking)
2. Handelsbedrijven (detail- en groothandel)
3. Magazijnen (voor webshops of winkels)
4. Loodsen (zee- en luchtvracht)
5. Distributiecentra (een distributiecentrum is een verzamelplek voor goederen die op die locatie verdeeld en verzonden worden)
6. Defensie (militaire logistiek)
7. Postbedrijven (depots)
 

Wat is de rol van een logistiek medewerker?

In de functie van logistiek medewerker kan de werknemer een uitvoerende, organisatorische en/of administratieve rol hebben. De kerntaak van een logistiek medewerker binnen een bedrijf is: zorgen dat de logistieke processen soepel verlopen (of hier ondersteuning bij bieden). Met logistieke processen wordt gerefereerd naar de goederenstroom binnen bijvoorbeeld: een magazijn, distributiecentrum of productiebedrijf. Dit logistieke proces bestaat uit deelprocessen waaronder het: vervoer-, opslag- of productieproces. In de functie van logistiek medewerker kan de werknemer verantwoordelijk zijn voor één of meerdere van deze processen (of gedeeltes daarvan). Ook is een logistiek medewerker verantwoordelijk om op de hoogte te zijn van de veiligheidsvoorschriften binnen een bedrijf.  Hij voert zijn taken zo veilig mogelijk uit. De exacte verantwoordelijkheden, rollen en activiteiten van de functie ‘logistiek medewerker’ verschillen per bedrijf.

Wat doet een logistiek medewerker?

Een logistiek medewerker voert taken en werkzaamheden uit, die nodig zijn voor een optimale goederenstroom binnen het bedrijf waar hij werkzaam is. Welke specifieke activiteiten dat zijn is afhankelijk het soort bedrijf waar hij werkt, de bedrijfsprocessen en of zijn rol uitvoerend of juist administratief is. Veelvoorkomende activiteiten van logistiek medewerkers zijn laden, lossen, verzendklaar maken van goederen en (licht) administratieve werkzaamheden zoals het monitoren en controleren van goederen.

Welke taken heeft een logistiek medewerker?

10 veel voorkomende algemene werkzaamheden die een logistiek medewerker zijn:

 • Observeren van logistieke processen (monitoren van goederenstroom)
 • Verzendklaar maken van orders (orderpicken en packen)
 • Laden en lossen (van vrachtwagens, schepen of vliegtuigen)
 • Opslaan en verplaatsen van goederen (evt. met heftruck, steekwagen, EP, enz.)
 • Controleren van goederen en voorraad (hoeveelheid, juistheid, schade en documentatie)
 • Sorteren van producten
 • Schoonmaken van magazijn of opslag
 • Inventarisatie van goederen (en voorraad)
 • Administratie bijhouden (monitoren, invoeren en boeken van goederen)
 • Verwerken van geretourneerde goederen

Wat doet een logistiek uitvoerend medewerker?

Een logistiek uitvoerend medewerker heeft een uitvoerende en actieve functie. In zijn rol is hij bezig met operationele en/of fysiek inspannende taken om het logistieke proces soepel te laten verlopen. Werkzaamheden van een logistiek uitvoerend medewerker bestaan hoofdzakelijk uit: orders laden, lossen en ze verzendklaar maken. Afhankelijk van het soort goederen en bedrijf krijgt een werknemer in deze functie hiervoor elektrische pompwagens, scanners, computers en/of een hef- of reachtruck ter beschikking. Ook andere algemene taken van een logistiek medewerker kunnen tot zijn takenpakket behoren.

Wat doet een logistiek administratief medewerker?

Een logistiek administratief medewerker heeft een administratieve en organisatorische functie binnen het bedrijf. In zijn rol is hij bezig met de administratieve kant van het logistieke proces, met als doel deze soepel te laten verlopen. De werkzaamheden van een logistiek administratief medewerker kunnen onder andere bestaan uit: monitoren van de goederenstroom, uitvoeren van (kwaliteits)controles, opstellen van vervoersdocumenten, voorraadbeheer, planning en communicatie met klanten en leveranciers. Doorgaans geldt dat hoe groter de organisatie wordt, hoe meer van deze werkzaamheden gesplitst worden in separate functies zoals: Expediteur, Customer Service (klantenservice medewerker) en medewerker voorraadbeheer.

salaris logistiek medewerker maandloon

Wat is het salaris van een logistiek medewerker?

Om een representatief en accuraat beeld van een laag, gemiddeld en hoog salaris voor een logistiek medewerker te berekenen, heeft uitzendbureau Prestatie vier verschillende bronnen geraadpleegd: “Indeed”, “werkzoeken”, “Nationale Beroepen Gids” en “nl.talent.com”. De salarishoogte is gebaseerd op een maandelijkse basis o.b.v. een 40-urige werkweek. Let op. Bij veel logistieke vacatures en het werken in ploegendienst zijn toeslagen op het loon van toepassing.

Bron
Laag salaris
Gemiddeld salaris
Hoog salaris

1. Indeed

€ 2436

2. Werkzoeken

€ 1960

€ 2305

€ 2655

3. Nationale beroepengids

€ 1350

€ 1775

€ 2200

4. Talent.com

€ 1963

€ 2193

€ 2600

Gemiddelde

€ 1757,67

€ 2177,25

€ 2485


Wat verdient een logistiek medewerker?

Het gemiddelde salaris van een logistiek medewerker, per maand, 4-weken, week, dag en uur. Gebaseerd op de salarisindicatie gemiddelden van 4 grote vacaturebanken.

Laag

Gemiddeld

Hoog

Per maand

€ 1757,67

€ 2177,25

€ 2485

Per 4 weken

€ 1635,04

€ 2.025,35

€ 2311,63

Per week

€ 408,76

€ 506,34

€ 577,91

Per dag

€ 81,75

€ 101,27

€ 115,58

Per uur

€ 10,22*

€ 12,66

€ 14,55


*Let op. Ben je 21 jaar of ouder? Sinds 1 juli 2023 is het minimumuurloon gestegen naar “€11,26” bij een werkweek van 40 uur. Ben je tussen de 16 en 21? Bekijk dan het huidige minimumjeugdloon, als 20-jarige is dat bijvoorbeeld €8,93 en als 19-jarige €6,70.

Kan je meer verdienen als logistiek medewerker?

Ja, als je meer wilt verdienen kan je bijvoorbeeld in de avond, nacht of het weekend gaan werken. Er zijn diverse soorten toeslagen zoals avond-, nacht- en weekendtoeslagen. Ook als je ervoor kiest om in een koel- of vriescel te werken kan er een zogenaamde warmte- of kou-toeslag gelden. Er zijn ook nog minder voorkomende toeslagen en regels zoals een consignatievergoeding (oproepbaar zijn), overuren toeslagen of werken tijdens de feestdagen.

Welke opleiding heb je nodig als logistiek medewerker?

Een diploma is bijna nooit vereist als je wilt werken als logistiek medewerker. Veel leer je tijdens je baan. Hierdoor is logistiek medewerker een functie die vrijwel voor iedereen geschikt is. Dat betekent niet dat er geen opleidingen zijn die je kan volgen.

Hieronder zijn enkele voorbeelden van opleidingen (BBL of BOL) die je zou kunnen volgen:

 • Entree Logistiek (mbo 1)
 • Magazijnmedewerker (mbo 2)
 • Logistiek medewerker (mbo 2)
 • Logistiek teamleider (mbo 3)

Verder zijn certificaten binnen de logistiek een grote plus zoals een VCA-diploma of heftruckcertificaat staan mooi op je CV en vergroten je baankansen als logistiek medewerker, maar zijn meestal geen vereiste. Vaak bied je werkgever het behalen van zo’n certificaat of diploma kosteloos aan gedurende jouw dienstverband. Mocht je bijvoorbeeld logistiek willen doen bij Defensie, dan zijn er veel (betaalde) opleidingsmogelijkheden en mogelijkheid tot het gratis behalen van je rijbewijs. Wil je werken via uitzendbureau Prestatie? Ook wij helpen je graag met een hef- of reachtruckcertificaat te behalen of je taalskills te boosten.

Over welke competenties en vaardigheden moet je beschikken als logistiek medewerker? 

10 competenties en vaardigheden die je nodig hebt als logistiek medewerker zijn:

 1. Rijvaardigheden.
  Bij veel bedrijven rijden logistiek medewerkers (uiteindelijk) op een heftruck of reachtruck, dat komt omdat de goederen die binnenkomen op pallets of containers aangeleverd worden. Vaak is het niet mogelijk of niet efficiënt om al deze goederen handmatig te verplaatsen.
 2. Taalvaardigheden.
  Je werkt vaak met internationale collega’s, het is daarom handig als je Engelse taal op niveau is. Dat maakt contact leggen en communiceren met je collega’s een stuk makkelijker.
 3. Samenwerken in teamverband.
  In de logistiek werk je vaak samen met een grote en diverse groep collega’s. Het is belangrijk dat jij en je team samenwerken als een goed geoliede machine. Alleen met een goede samenwerking kunnen logistieke processen namelijk optimaal verlopen.
 4. Werken met digitale systemen.
  Als logistiek medewerker krijg je vaak te maken met computers, telefoons en scanners. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je hiermee kan werken.
 5. Veilig en verantwoordelijk kunnen werken.
  Als logistiek medewerker is het belangrijk om alle taken die je moet uitvoeren, zo veilig en verantwoordelijk mogelijk uit te voeren. Zo voorkom je blessures en ongelukken op de werkvloer, bij jezelf en je collega’s.
 6. Klantgericht werken.
  Als medewerker kan jij een positief effect realiseren in de ervaring die een klant met het bedrijf als geheel heeft. Dat kan al zo simpel zijn als zorgvuldig omgaan met een order. Denk er maar over na, ontvang jij graag een doos waarmee gesmeten is? Of een verkeerd pakketje? Precies.
 7. Alert en oog voor detail.
  Door constant alert te blijven, voorkom je fouten in het proces en ben je van grote waarde voor een bedrijf. Fouten maken kost geld, maar fouten oplossen ook. Het voorkomen van fouten is dus altijd beter.
 8. Oplossingsgericht denken.
  Het is belangrijk om oplossingsgericht te zijn als logistiek medewerker, zeker omdat zich in de logistiek problemen of onverwachte situaties voor kunnen doen. Jij zorgt er (op creatieve wijze) voor dat de operatie desondanks de uitdagingen of problemen toch door kan gaan.
 9. Georganiseerd werken.
  Het is belangrijk dat je netjes en volgens plan werkt. Zo kunnen de logistieke processen waar jij je mee bezig houdt, soepel verlopen.
 10. Sociale vaardigheden.
  Sociale vaardigheden binnen de logistiek zijn belangrijk. Je wilt een goede relatie met  je collega’s op de werkvloer, maar ook iemand te woord kunnen staan die komt laden of lossen.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als een logistiek medewerker?

Mocht je als logistiek medewerker uiteindelijk voorkeuren krijgen voor bepaalde taken, dan kan je binnen een logistiek bedrijf vaak best makkelijk doorgroeien naar een specialistische functie. Met een rijbewijs C(E) kan je bijvoorbeeld aan de slag als vrachtwagenchauffeur. Rijd je liever op de heftruck? Met een heftruck certificaat kan je aan de slag als heftruckchauffeur.

Vind je het afwisselende werk als logistiek medewerker juist wel fijn? Dan kan je ervoor kiezen om door te groeien naar een functie zoals teamleider of supervisor binnen de logistiek.

Welke andere functies zijn er binnen de logistiek?

Andere logistieke vacatures zijn bijvoorbeeld: lader en losser, orderpicker, packer, productiemedewerker, magazijnmedewerker (lijkt erg veel op logistiek medewerker), heftruckchauffeur, reachtruckchauffeur,  administratief medewerker, expeditiemedewerker, customer service, planner of medewerker beheer.

Werken als logistiek medewerker via ons uitzendbureau? (vacatures logistiek medewerker)

Je kan als logistiek medewerker werken via ons uitzendbureau in veel verschillende regio’s in Nederland. Bekijk een aantal vacatures hieronder of bekijk ze allemaal per regio via onze vacaturepagina.

Salary Filter €
€ Min
€ Max
Fulltime
Heinenoord, Hoeksche Waard

Logistiek medewerker Heinenoord

Wil jij werken als logistiek medewerker werken in Heinenoord? Top! Ken je het dorp Heinenoord nog niet? Geen probleem. Het dorp ligt in de Hoeksche Waard, Zuid-Holland (vlakbij Oud-Beijerland, Nieuweland en de stad Dordrecht). Heinenoord is een van de opkomende logistieke hotspots in Nederland. Logisch ook dat een van onze opdrachtgevers in Rotterdam specifiek hiernaartoe is verhuisd! Dus wil jij als Logistiek medewerker in een splinternieuw magazijn gaan werken? Solliciteer dan op onze vacature als logistiek medewerker in Heinenoord. Als je hier gaat werken, krijg je volop kansen om door te groeien en jezelf te ontwikkelen. Het is handig als je in de omgeving van Heinenoord of de Hoeksche Waard woont en eigen vervoer hebt. P.s. reizen met het OV? Liever niet, dit i.v.m. vertragingen. Dat brengt ons bij de enige twee harde eisen voor deze functie: 1. Je hebt minimaal 1 jaar ervaring in een magazijn of logistiek bedrijf. 2. Je beschikt over eigen vervoer (een auto) om op het werk te komen. (Bij voorkeur woon je in of dichtbij de regio Hoeksche Waard)

Dit ben jij als logistiek medewerker in Hoeksche Waard

In en rondom de Hoeksche Waard vind je veel logistieke bedrijven. In een van deze bedrijven kom jij te werken, specifiek in een magazijn. Voor deze baan in het magazijn zoeken we iemand met ervaring in de logistieke sector. Heb jij eerder in een distributiecentrum of logistiek magazijn gewerkt? Solliciteer dan snel! Dankzij jouw ervaring kun je meteen op volle snelheid meedraaien. Laden en lossen? Dat ken je al. En rijden op een heftruck? Misschien nog niet, maar je bent bereid het te leren. Heb je al ervaring als heftruck of reachtruckchauffeur? Mooi meegenomen! Controleren van orders hoort ook bij deze. Jij staat voor kwaliteit en zorgt ervoor dat alle orders kloppen. Je checkt de hoeveelheid producten van orders en bestellingen, maar helpt ook actief mee met de orders verzamelen. Er zijn als logistiek medewerker genoeg kansen om door te groeien binnen je functie en/of het bedrijf. Of je nu een certificaat wilt halen voor de reachtruck of je communicatie skills wilt verbeteren met een taalcursus.

Jouw werk als magazijnmedewerker in Heinenoord

Je gaat werken in een magazijn en zorgt dat je orders efficiënt verwerkt. Jouw snelheid en precisie zorgen ervoor dat alle voorraden en goederen op de juiste plek komen. Na elke ronde controleer je of alles goed is gedaan. Je begrijpt hoe essentieel jouw rol als logistiek medewerker is. Dankzij jou krijgen klanten hun bestellingen correct en op tijd. En hoewel klanten jou misschien niet zien, zien wij jouw inzet zeker en die inzet wordt gewaardeerd, zowel door het team en je werkgever als uitzendbureau Prestatie zelf.

Werken via uitzendbureau Prestatie in Heinenoord

Bij Prestatie kun je in Heinenoord en veel andere regio's in Zuid-Holland werken. Je krijgt alle kansen om jezelf te ontwikkelen. We bespreken jouw doelen en bieden begeleiding en ondersteuning om deze te bereiken. Dit kan variëren van het nastreven van een vaste positie tot het behalen van een hef- of reachtruckcertificaat. Voor ons is jouw tevredenheid belangrijk. Een gemotiveerde werknemer is waardevol. Dus, we investeren graag in jouw tevredenheid. Waarom? Voor jouzelf, maar stiekem ook zodat je langer bij ons wilt blijven werken. Zo is het een win-win voor ons beide!

Wat heb je nodig om te starten als Logistiek medewerker in Heinenoord?

 • Je woont bij voorkeur in Heinenoord en kan makkelijk naar het werk reizen of je woont dichtbij en beschikt over eigen vervoer om op je werk te komen (let op: geen OV i.v.m. vertragingen). Natuurlijk krijg je een reiskostenvergoeding bij eigen vervoer 😉
 • Een aantal jaren relevante werkervaring in de logistiek, het liefst als orderpicker / orderverzamelaar natuurlijk.
 • Je hebt een goede werkinstelling en bent flexibel in werktijden.
 • Je bent bereid om in ploegendienst te werken.
 • Je beheerst de Nederlandse of Engelse taal voldoende
 • Al een heftruck certificaat of reachtruckcertificaat op zak? Geen noodzaak, maar je scoort wel bonuspunten.

Een aanbod dat je niet kunt weigeren

 • Wij helpen jou bij je doelen, welke dat ook zijn.
 • Uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Doorgroei kansen binnen succesvolle en groeiende organisatie?
 • Goede, informele werksfeer in een jong en ambitieus team.
 • Ben je 21 of ouder? Dan is je salaris: €1.920,00 - €2.080,00 per 4 weken – €2.064,00 - €2.236,00 | bedragen exclusief toeslagen
Klinkt dit interessant? Meld je dan nu aan. Binnen 24 uur nemen we contact met je op.

Job Features

Job CategoryLogistiek, Logistiek Medewerker
Job LevelJunior, Medior, Senior
Job IndustryLogistiek
Salary€1920 - €2080 Per 4-weeks

Logistiek medewerker Heinenoord Wil jij werken als logistiek medewerker werken in Heinenoord? Top! Ken je het dorp Heinenoord nog niet? Geen probleem. Het dorp ligt in de Hoeksche Waard, Zuid-Holland ...

Email Applications CSV

×

Enter an email address, separate multiple emails by ",".