Een tekort aan goede heftruckchauffeurs of reachtruckchauffers

Opleiden personeel

 • Snel je tekort aan reach-, heftruck- en andere chauffeurs gefixt.
 • Optimale productiviteit door onboarding van nieuwe medewerkers.
 • Instapklare productiviteit nadat de medewerkers zijn opgeleid.

Of bel: 070 303 0032

Uitzendkrachten nodig 1

Uitzenden

Logistiek personeel op uitzendbasis nodig?

Lees meer

heftruckchauffeur zzp bemiddeling

ZZP bemiddeling

Logistiek personeel op ZZP-basis nodig?

Lees meer

detachering logistiek uitzendbureau prestatie

Detachering

Logistiek personeel op detacheerbasis nodig?

Lees meer

logistiek personeel op payroll basis kijkt blij

Payroll / payrolling

Logistiek personeel op payroll basis?

Lees meer

logistiek advies door gespecialiseerd uitzendbureau voor de logistiek

Logistiek advies

Logistiek advies over processen, personeel en nog veel meer!

Lees meer

payroll diensten 1

Logistieke diensten

Snel al onze logistieke diensten bekijken?

Check ze hier

Handige logistieke blogs

Wil jij een reacher of heftruck chauffeur die wél echt ervaring heeft?

Wij leiden je logistieke personeel op en geven je garantie op een minimale afgesproken productiviteitsnorm. Iedereen in de logistiek kent het. Een tekort aan goede reachtruckchauffeurs / heftruck chauffeurs. Dus, hoe kom je er aan? Dat is waar opleiden van pas komt. Maar..

Zonder de juiste ervaring / training kan er makkelijk schade gereden worden. Is dat het geval? Dan loopt dat al snel in de duizenden euros. Het risico daarop beperken we d.m.v. een écht praktijkgerichte opleiding.

En ja, soms heb je heftruckchauffeurs en reachtruckchauffeurs die solliciteren of bij je werken en “nog wel een certificaat hebben”. Maar.. We weten allemaal dat een certificaat niks zegt over ervaring.

De medewerker krijgt een twee- of driedaagse training waarvan een deel theorie. Kortom veel te weinig dus. Daarnaast zijn ze ook nog eens lastig te vinden.

Prestatie is een uitzendbureau met opleidingen voor én door de logistiek.

Prestatie is een uitzendbureau voor en door logistiek. Naast de theorie, besteden wij in onze opleiding echt aandacht aan de praktijk. Bij ons krijgt iemand pas een certificaat als hij ook daadwerkelijk een minimale productiviteit kan halen met daarbij alle veiligheidseisen in acht te nemen.

In onze ervaring kan dat niet in 2 dagen. De trainingen die wij geven duren 5 dagen en zijn praktijk- en persoonsgericht. Heeft de cursist extra training nodig dan gaan we door. We laten mensen zoveel mogelijk trainen in praktijksituaties. In overleg kunnen we ook 1 dag bij jou als opdrachtgever trainen om te kijken of er een match is, en hij of zij in die specifieke situatie goed tot zijn recht komt.

Wij zijn van mening dat het halen van een reachtruck opleiding of heftruck- opleiding vergelijkbaar is met een rijbewijs voor een auto.

Een autorijbewijs haal je ook niet in een dagje. Je moet die ervaring opdoen in de praktijk. In een magazijn zit een ongeluk in een klein hoekje. Of het nu om personen gaat of meer materiele schade. Daarom investeren wij echt in de medewerker
Ben jij ook op zoek een ervaren logistieke kracht?

manager die blij in logistiek magazijn staat

Hoe zien onze logistieke training eruit?

De cursusduur is minimaal 5 dagen. We beginnen met een theorie gedeelte. Tijdens de 1e ochtend behandelen we de volgende (theorie):

 • Veiligheid & Arbowetgeving
 • Lastgrafieken en belasting
 • Verkeersregels
 • Techniek & Onderhoud
 • Ergonomie

Na dit gedeelte gaan we gelijk in de praktijk aan de slag. De praktijk bestaat uit volcontinu rijden op de machine. De cursist leert het voertuig te beheersen. We passen de verkeersregels in de praktijk toe. 

Met het wegzetten van een pallet op hoogte moet je meters maken. De eerste dagen gaat het vooral om veel rijden en wegzetten. Hoe manoeuvreer je je voor de stelling om een pallet te pakken? Hoe zet je de pallet weg? Je medewerker weet het precies na deze effectieve praktijktraining.

De routine moet erin komen. Van daaruit gaan we werken aan de productiviteit. We leren de chauffeurs de truckjes van het vak.

Onze chauffeurs zijn instapklaar om als reacher , heftruckchauffeur of orderpickers op 1 van de andere machines aan de slag te gaan. Natuurlijk ontwikkelt de snelheid zich pas over een langere periode in de dagelijkse praktijk. Maar tijdens onze opleidingen krijgen de cursisten een echte basis.

Moet jouw medewerker alleen gecertificeerd worden? OF heeft hij al ervaring opgedaan, maar is er nog wat meer praktijkervaring nodig? Geen probleem. We bieden ook 2 daagse cursussen aan inclusief certificering.

Welke logistieke functies leiden we op?

• Reachtruck chauffeur
• Heftruckchauffeur
• Combitruck chauffeur
• Manup orderpicker
• Elektrische pallet truck

Wat doen we nog meer qua opleiden?

Ben jij een organisatie met veel piek bewegingen of ben je een groeiende organisatie? Dat weet jij ongetwijfeld dat een goede onboarding belangrijk is. Door een goede onboarding kunnen nieuwe medewerkers snel productief zijn, zich thuis voelen en een bijdrage leveren. Daardoor voel ze zich gewaardeerd. Dat is vervolgens weer goed voor de medewerkerstevredenheid. Maar..

In de praktijk zien we vaak dat dit moeilijk is. Wij kunnen begeleiden in dit proces. Dat kunnen we doen op onze eigen locatie of bij jou inhouse. Dat kan een basistraining zijn waarin we de volgende zaken uitleggen:

 • Wat is de cultuur van het bedrijf
 • Wat zijn de huisregels
 • Hoe kunnen ze zich veilig rond bewegen in het magazijn
 • Wie zijn de aanspreekpunten
 • Training met een scanner van jouw bedrijf
 • Training met bepaalde documenten: inslag document, uitslagdocument, laadlijsten

Misschien zijn er bedrijfsspecifieke zaken die jij mee wil geven? Ook daar kunnen we je medewerkers op trainen.

Waarom opleiden via uitzendbureau Prestatie?

 1. Wij leiden écht op. Geen 1 of 2 daagse cursus met als doel het certificaatje. Ja, die heb je nodig, maar.. Wat jij wil is instapklare productiviteit, waarbij het risico op schade kleiner is. Toch?
 2. Wij zijn praktijkmensen met hands-on ervaring
 3. Flexibiliteit en maatwerk die al onze producten kenmerkt.
 4. Logistiek uitzendbureau Prestatie is een one-stop-shop voor al jouw opgeleide logistiek magazijn personeel.

 

Specifieke situaties en dus specifieke vragen? Logisch. Dat is de logistiek! Wil jij graag wat vragen stellen? Plan vandaag nog een vrijblijvende afspraak.

Wat is onze aanpak?

Mailen mag ook
Mailen mag ook

1. Bel ons even

Jij bent op zoek naar getrainde werknemers met een goede voertuigbeheersing en of opgeleid voor jou proces. Bel ons dan gelijk

Het contact is gelegd en..
Het contact is gelegd en..

2. Wij komen bij jou op locatie om de behoefte te inventariseren.

A. Heb je behoefte aan logistiek personeel wat gelijk aan de slag kan?

B. Wil je bestaande medewerkers laten opleiden?

C. Wil je jouw mensen een opfriscursus geven of laten certificeren?

D. Zoek je hulp bij onboarding van personeel?

We kijken graag even bij jou binnen tijdens de afspraak. Dan weten we wat voor machines jij in je proces gebruikt. Elke fabrikant heeft toch net weer even zijn eigen specificaties, type producten, hectiek, hoe loopt je logistieke proces en wat zijn de karakteristieken. We nemen die informatie mee naar de praktijk. Het komt duidelijk terug in de training.

Gezamenlijk investeren we in de opleiding van een medewerker. Dan wil je natuurlijk ook een beetje zekerheid. Daar maken we graag afspraken met je over.

en behoeften als het gaat om je logistieke bedrijf.
en behoeften als het gaat om je logistieke bedrijf.

Wellicht heb je nog andere wensen

Naast het leveren van die specifieke heftruck of reachtruckchauffeur heb je wellicht ook nog andere behoeften. Wij kunnen alle functies uitzenden en opleiden, en het is onze kracht om supersnel te schakelen. Dat is flexibiliteit met zekerheid! Kijk hier hoe wij het matchingsproces met onze kandidaten vormgeven, en hoe wij kwaliteit aan ons binden.

Hoe we je helpen?
Hoe we je helpen?

3. een scherpe offerte.

We maken een offerte, en die zal scherp zijn! Wij verkopen uiteraard geen certificaatje met 2 a 3 uur op een machine, maar zorgen dat iemand échte praktijkervaring heeft opgedaan.

We stemmen snel af wanneer en hoe we de voorbereiding aanpakken.
We stemmen snel af wanneer en hoe we de voorbereiding aanpakken.

4. Jij hebt gekozen voor instapklaar personeel..

Jij hebt gekozen voor instapklaar personeel op jouw locatie en daar zijn we blij mee. Wij stemmen een planning met elkaar af en gaan opleiden, of reeds opgeleide mensen volgens ons concept bij jou plaatsen.

We blijven betrokken
We blijven betrokken

5. Je eerste medewerker is opgeleid.

Als de eerste opgeleide medewerker bij jou aan de slag is, dan blijven wij betrokken. Hoe wordt de kwaliteit ervaren van het rijden, of de onboarding, welke zaken kunnen beter en moeten nog even bijgeschaafd worden? In overleg gaan we hiermee aan de slag. Ons doel is kwaliteit te leveren.

Nazorg: wij staan 24/7 voor je klaar, ook als het project is afgerond.

Instapklare productiviteit als resultaat.

Wil je zo contact opnemen over de mogelijkheden van onze logistieke chauffeursopleidingen?

Email Applications CSV

×

Enter an email address, separate multiple emails by ",".