Bespaar tijd en geld door praktijkgericht logistiek advies.

Logistiek advies

  • Procesefficiëntie. Meer orders in minder tijd.
  • Kostenefficiëntie. Onderaan de streep goedkoper.
  • Winst door verbeterde klant- en medewerkerstevredenheid.

Of bel: 070 303 0032

payroll diensten 1

Logistieke diensten

Snel al onze logistieke diensten bekijken?

Check ze hier

Uitzendkrachten nodig 1

Uitzenden

Logistiek personeel op uitzendbasis nodig?

Lees meer

detachering logistiek uitzendbureau prestatie

Detachering

Logistiek personeel op detacheerbasis nodig?

Lees meer

logistiek personeel op payroll basis kijkt blij

Payroll / payrolling

Logistiek personeel op payroll basis?

Lees meer

heftruckchauffeur zzp bemiddeling

ZZP bemiddeling

Logistiek personeel op ZZP-basis nodig?

Lees meer

logistiek personeel trainen klein groepje

Opleiden logistiek personeel

Personeel praktijkgericht laten opleiden?

Lees meer

Handige logistieke blogs

Logistiek advies tegen de laagste kostprijs?

Logistiek expertise en advies alleen? Dat kan natuurlijk. Maar… De synergie die ontstaat door onze kennis met onze mensen te combineren? Die zorgt voor dubbele toegevoegde waarde.

Wij noemen het 0.9 x 0.9. Waarom? Onze tarieven zijn gemiddeld 10% goedkoper dan de markt, en met ons logistiek advies bespaar je gemiddeld 10% op je kosten. Dat kan zijn in de vorm van minder ‘extra mankracht’, maar ook door een efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte(s).

Dat zijn naast een goede inkoop immers toch de 2 sterkste kostendrijvers voor je logistiek

Over het advies van ons logistieke uitzendbureau..

Prestatie is een uitzendbureau voor – en door – de logistiek. De behoefte aan logistiek advies, op strategisch niveau, maar praktisch toepasbaar.. Die is door de jaren heen weinig veranderd. Daarom leveren we niet alleen logistiek personeel. 

Door onze operationele kennis, opgedaan in het zelf aansturen van grote logistieke DC’s, kunnen we ook ondersteunen in de vorm van: logistiek advies, logistiek interimmanagement, logistieke ondersteuning en bij de planning van personeel, logistiek verandermanagement en nog veel meer.

We zijn geen hoogdravende consultants, maar adviseurs met een praktijkgerichte aanpak. Bij al onze projecten kijken we naar een mix van; mensen, processen, data en inrichting.

Ja, dat scheelt ons soms zelfs een aantal mensen die we aan jou als klant leveren. Waarom we dat doen? Omdat onze visie lange termijn gericht is. Daarom hebben we nieuwe klanten, maar ook veel klanten die al vanaf dag 1 met ons logistieke uitzendbureau werken.

We weten dus dat deze strategie werkt. Waarom? Omdat wanneer jij als klant lagere kosten hebt, je harder kan groeien, wat uiteindelijk voor ons ook weer goed is. Door de toegevoegde waarde die we leveren zijn we een onderdeel van het logistieke proces.

Wil jij ook logistiek advies tegen de laagste kostprijs?

Check dan snel onze diensten hieronder.

Welke logistieke adviesdiensten bieden we aan?

1. Quickscan: Het doel hierbij is een indruk te krijgen van hoe jullie werken.

Hierbij gaan we op zoek naar knelpunten in je logistiek om die gericht aan te pakken. We kunnen ook ondersteunen bij het implementeren van die oplossing. Samen met jouw team bouwen we aan die verandering.

2. Procesoptimalisatie: kosten-intensieve processen of activiteiten die stroef lopen?

Processen of activiteiten die nét niet helemaal lekker lopen of zelfs helemaal niet? Samen met jou maken we ze kostenefficiënter. Zo kan je als organisatie(afdeling) meer doen in minder tijd en inherent dus tegen minder kosten.

3. Magazijn inrichting: Wil je beter gebruik maken van de beschikbare ruimte?

Verhuizen is niet altijd nodig. Vaak kan je door de locatie slim in te richten, meer opslaan en/of meer verwerken. Voldoet je huidige ruimte niet meer? Dan denken we graag mee over de inrichting van jouw nieuwe magazijn.

 

4. Pick efficiëntie: wat doe je wanneer om het picken zo efficiënt mogelijk te maken.

Heb je een relatief lage orderpicksnelheid? Dan zal je je meer moeten richten op compacte opslag. Heb je juist een hoge pick frequentie en orderverwerking? Dan wil je meer winnen op picksnelheid i.p.v. compacte opslag. Zo zijn er allerlei overdenkingen die je mee moet nemen. Ook kijken we naar het zo optimaal mogelijk wegleggen van producten op locatie.

 

5. Activity based plan dashboard: Logistieke activiteiten zijn universeel. Daarom...

Kunnen we je altijd helpen. Ja, elk proces is anders én in elk magazijn is de productiviteit anders. Dit kan tal van oorzaken hebben. Misschien zijn er veel klantspecifieke eisen, mogelijk werk je juist met zware of onhandelbare producten.

Wij ontwerpen samen met jou een tool waardoor jij je productiviteit in beeld hebt, en tegelijkertijd input krijgt over je personeelsplanning.

Moet ik afschalen of juist opschalen? Wat gebeurd er als ik iets in het proces verander? Ga ik dan sneller werken? Je krijgt een onderbouwd antwoord op al dit soort vragen.

6. Interim warehouse management. Tijdelijke ondersteuning nodig?

heb jij kort (1- 3 maanden) de behoefte aan een interim warehouse manager ter ondersteuning of tijdelijke vervanging? Met onze kennis van logistiek zorgen wij dat jouw logistiek moeiteloos verder draait.

7. Ondersteuning bij inrichten cycle count of jaarlijkse tellingen:

heb je ondersteuning nodig bij jaarlijkse tellingen? Of wil je jouw cycle count proces opzetten? Als je wilt dat het efficiënt, accuraat en snel gerealiseerd wordt helpen wij je graag.

8. Ondersteunen bij optimale onboarding? In een magazijn is duidelijkheid nodig.

Iedereen moet zijn taak kennen. Hoe kan je mensen beoordelen als zij onvoldoende begrijpen wat ze moeten doen?

Wij ondersteunen bij het beschrijven van processen en werkinstructies. Verder maken we opleidingsmateriaal zodat jouw onboarding top is.

Besteed je onboarding liever uit? Of wil je jouw mensen zelf opleiden tot reacher of heftruck chauffeur? Kijk dan even bij onze opleidingen pagina.

We kunnen in opdracht van jou nieuwe logistieke medewerkers een basistraining geven en andere praktijkgerichte opleidingen bieden.

manager die blij in logistiek magazijn staat

 

Waarom logistiek advies van Prestatie?

1. Praktijkgericht advies. Niet alleen maar data of theoretische modellen.

Niet alleen maar data of theoretische modellen. Wat is werkbaar, en hoe implementeer je verandering nou? Hoe krijg je de mensen mee? Wij komen van de vloer en ontwerpen samen met jou verandering.

2. Omdenken: We leren je logistieke team anders kijken naar situaties en mensen.

Wij komen bij veel verschillende bedrijven over de vloer en leren van de verschillende zienswijzen. We analyseren de best practices en implementeren de denkwijze die het beste past bij jouw situatie en organisatie.

 

3. Handvatten voor succes? Je krijgt ze allemaal!

Wij bieden tools aan die je kan gebruiken om ook zelfstandig verandering te meten waardoor je je processen beter kan inrichten. Jouw zelf ontwikkelend vermogen groeit hierdoor. 

 

Wat kost het inwinnen van logistiek advies bij ons uitzendbureau?

Ben je een handelsbedrijf dan is logistiek  vaak een kostenpost. Ben je een logistiek dienstverlener dan bepaald jouw productiviteit mede het succes van je bedrijf. Je moet immers marktconform blijven.

Heel vaak zegt de verkoper: maar wat levert het je op?  Wat ga je besparen met ons advies? Uiteindelijk is dat natuurlijk ook zo. Tegelijkertijd betekent het niet dat goed advies duur moet zijn. Onze tarieven voor logistiek advies variëren tussen de 70 en 90 euro per uur. Voor support tijdens tellingen of beschrijven van processen en werkinstructies al vanaf 50 euro per uur.

Van een kennismaking naar een succesvolle samenwerking voor je logistieke payroll in 5 simpele stappen.

De route van offerte tot advies.

We praten onder het genot van een goede kop koffie.
We praten onder het genot van een goede kop koffie.

Het begint met een goed gesprek.

Wij moeten een match zijn als het gaat om logistiek advies. Enerzijds de persoonlijke klik moet er zijn. Dat is de basis om verandering te ontwerpen.

Daarnaast moet de vraag ook beantwoord worden: kunnen wij jou ook helpen en toegevoegde waarde leveren? We hebben veel kennis en ervaring, maar die heb jij ook.

Het heeft geen zin om een traject in te gaan als wij het gevoel hebben niet de juiste partij te zijn. Je kan niet overal goed in zijn en daar zijn wij eerlijk over.

Op basis van een eerste meting.
Op basis van een eerste meting.

Een goede indicatie geven.

Je hebt al iets over onze tarieven gelezen. Dat is dus geen verrassing meer. Bij akkoord hebben wij de getekende opdrachtbevestiging in onze mailbox. Dit is dus nog geen definitieve “ja”. Wij doen tijdens onze eerste meeting een quickscan. Daar baseren wij een indicatie van de tijdsbesteding op. Dat is geen harde afspraak, maar samen bewaken we die indicatie wel.

Because it take two to tango.
Because it take two to tango.

Samen een aanpak afstemmen.

Vooraf stemmen we met elkaar een tijdspad af wat past bij jouw planning. It takes two to tango. Wij hebben veel input en dus tijd van jou en eventueel je team nodig. Logistiek is vaak geen 9 to 5. Jij hebt het dus al druk zat. Laten we realistische doelen en planningen met elkaar afstemmen.

Even kennismaken met iedereen.
Even kennismaken met iedereen.

De eerste meeting.

Wij maken kennis met jou en collega’s van het betrokken team. Op die eerste afspraak spenderen we liefst zoveel mogelijk tijd op de vloer. We gaan met jouw team mee, stellen vragen, observeren en proberen een zo goed mogelijk beeld te vormen van jouw situatie.

Verder delen we onze projectaanpak, projecttools en leggen we uit welke dataset we van jullie verwachten. De quickscan zijn facturabele uren. Die varieert van 4-8 uur afhankelijk van de omvang van je operatie. Met de quickscan volgt ook een samenvatting die je kan gebruiken, ook indien je toch wenst met een ander bureau in zee te gaan.

Een indicatie afgeven.
Een indicatie afgeven.

Even samenvatten.

Terug op kantoor vatten we samen wat we gezien hebben. Hierna geven we een indicatie af van hoeveel uur we verwachten te spenderen aan het project. Na jouw akkoord op de indicatie gaan we samen het traject in.

Jij blijft altijd in control.
Jij blijft altijd in control.

Samen evalueren en evt. bijsturen.

Tijdens het project evalueren we regelmatig. Heb je nog het gevoel dat het iets oplevert of niet. Hebben we meer tijd nodig of gaat het juist sneller als verwacht. Wij factureren alleen wat we doen. Jij bent in de controlseat en bepaald uiteindelijk hoe we verder gaan.

Nazorg: wij staan 24/7 voor je klaar, ook als het project is afgerond.

Advies dat zorgt voor  efficiëntie.

Wil je zo contact opnemen over de mogelijkheden van logistiek advies?

Veelgestelde vragen over logistiek advies

Welk logistieke advies biedt Prestatie Personeelsdiensten?

Prestatie biedt een breed scala aan logistieke advies. Een greep uit de meest voorkomende zijn als volgt; Onboarding van nieuw personeel, opleiden tot heftruck, reachtruck of VVU/VCA, Quickscan van de magazijn operatie, eindejaarstellingen en opzetten cycle counting. Opzetten van logistieke planningen, procesoptimalisatie in het magazijn, 3PL selectie, begeleiding bij opzet nieuw magazijn, verhuizing naar een nieuw magazijn, interim management warehousing, supply chain advies. Hulp bij opstellen RI&E, Opstellen van procesbeschrijvingen en ondersteuning bij kwaliteitscertificeringen ISO / AEO. Prestatie Personeelsdiensten is niet gespecialiseerd in automatiseringstrajecten, maar kan wel ondersteuning bieden bij het in kaart brengen van datastromen om besluiten te nemen.

Waarin verschilt het logistiek advies van Prestatie Personeelsdiensten ten opzicht van andere logistiek advies partijen?

Prestatie Personeelsdiensten komt zelf uit de logistiek en heeft echt praktijkervaring meegenomen uit werk bij kleine MKB bedrijven tot aan grote multinationals. Met die blik kijken we ook naar organisaties en gaan we hands-on aan de slag. We richten ons minder op grote automatiseringstrajecten en meer op het verbeteren of meedragen aan de dagelijkse praktijk. Het verbeteren van deelprocessen waar vaak zelf geen tijd voor is. We komen op locatie meelopen, werken mee en ontwerpen samen met de vloer verandering.

Adviseren jullie ook bij vragen over intern transport zoals heftrucks?

Ja, we adviseren je graag over intern transport oplossingen. We hebben zelfs een speciale pagina over heftrucks

Wat kost logistiek advies bij Prestatie Personeelsdiensten?

Door de positie die we innemen en de manier waarop we ons logistiek advies georganiseerd hebben, als versterking van al onze activiteiten, kunnen we een scherp tarief aanbieden. Afhankelijk van de activiteit kunnen we advies al aanbieden vanaf €67,- per uur exclusief BTW.

Wat voor soort resultaten kan ik verwachten van het werken met een logistiek adviseur?

Resultaten zijn uiteenlopend en afhankelijk van het type opdracht. Bij het ondersteunen van een magazijnverhuizing mag de verwachte uitkomst zijn dat er een gedegen plan van aanpak is gemaakt en de verhuizing succesvol afgerond wordt. Bij een quickscan mag je verwachten dat je een uitgewerkt rapport krijgt met duidelijke bevindingen en voorstellen tot diverse oplossingsrichtingen. Bij het trainen van een reachtruckchauffeur kan je afspraken maken over de gewenste productiviteit, onboarding kan je meten door de mate van medewerkerstevredenheid over het proces. Samen maken we daar afspraken over wat de gewenste uitkomst en doelen zijn. 

Email Applications CSV

×

Enter an email address, separate multiple emails by ",".