mei 05, 2023

Hoe een gespecialiseerd logistiek uitzendbureau uw personeelsbeheer stroomlijnt

Hoe een gespecialiseerd logistiek uitzendbureau uw personeelsbeheer stroomlijnt

Het gevecht om personeel is op volle toeren. De krapte op de arbeidsmarkt heeft na corona een vlucht genomen. Ondanks een verwachte afkoeling van de economie is de werkeloosheid laag, en hebben bedrijven veel openstaande vacatures.

HR afdelingen werken hard om de aantrekkelijkheid van hun organisatie te vergroten en talent aan te trekken. Arbeidsvoorwaarden worden verruimd.

Hoezo kan een gespecialiseerd logistiek uitzendbureau uw personeelsbeheer stroomlijnen? Is dat dé oplossing?

Nee, maar een flexibele schil kan op vele manieren waarde toevoegen en uw personeelsbeleid verder versterken. Niet als vervanging, maar wel als versterking.

Hoe dan? Dat lees je in dit blog

In dit blog komen de volgende zaken aan bod:

1. Welke waarde kan een gespecialiseerde logistieke flexpartner toevoegen aan uw personeelsbeleid?

1.1 Flexibiliteit
1.2 Verminderen administratieve lasten
1.3 Regelgeving (compliance)
1.4 Onboarden en opleiden logistiek personeel
1.5 Toegang tot gespecialiseerde kandidaten

2. Welke logistieke diensten kunnen een aanvulling vormen op uw personeelsbeleid?

2.1 Uitzenden
2.2 Detacheren
2.3 ZZP-ers bemiddelen
2.4 Payrolling
2.5 Opleiden
2.6 Onboarding
2.7 Logistiek advies

 

Conclusie
Over logistiek uitzendbureau Prestatie

Welke waarde kan een gespecialiseerde logistieke flexpartner toevoegen aan uw personeelsbeleid?

1. Flexibiliteit: als je aan een logistiek uitzendbureau denkt, denk je aan flexibiliteit in logistiek toch? Het opvangen van pieken en dalen in de workload, het werkbaar maken van het seizoenspatroon of gewoon een tijdelijke vervanging.

Flexibiliteit heeft vele betekenissen, wij kennen ze.

Denk bijvoorbeeld eens aan een ZZP-er met logistieke expertise. Niet alleen is die arbeid flexibel maar het kan ook een ander perspectief bieden.

ZZP-ers werken vaak in veel verschillende organisaties en kunnen de vele inzichten die ze elders vooraf opdoen delen met jou. Jij kan vervolgens die kennis toepassen in de praktijk. Dat levert vaak veel quick-wins op!

Of begeleiding van onboarding van personeel.. Weet jij hoe belangrijk een goede onboarding is voor tevreden medewerkers?

2. Vermindering van administratieve lasten: zeg nou zelf, als HR wil je toch niet de hele dag bezig zijn met administratie.

Die tijd stop je liever in het welzijn van je mensen, hun ontwikkeling.

Een gespecialiseerd logistiek uitzendbureau met jarenlange ervaring, kan jouw salarisadministratie volledig overnemen. Dat scheelt je afhankelijkheid van een salarisadministrateur en de kosten van systemen. Ook weer zo’n vorm van flexibiliteit. 

Met online portals en kloksystemen kan de urenadministratie gedeeltelijk of volledig overgenomen worden

Verder is er begeleiding bij ziekteverzuim van de medewerkers. Risico’s ten aanzien van ziekte? Die worden overgedragen aan het uitzendbureau. Dat geeft je (weer) rust!

compliance aoe en meer laten regelen door logistiek uitzendbureau

3. Compliance: natuurlijk wil je in control zijn, de wet volgen en jouw medewerkers geven waar ze recht op hebben. Logistieke uitzendbureaus hebben expertise op alle juridische aspecten van werkgeverschap. Dat is immers de core business.

Ook voor je AEO of misschien of andere risico’s die je wil afdekken. Een gespecialiseerd bureau kan het proces van VOG aanvraag volledig ondersteunen of overnemen. Zo ben jij in control en valt er een hoop administratieve last van je schouders.

Kosten besparen door een goede onboarding voor de logistiek scaled

4. Onboarding en opleiding: De expertise in logistiek kan helpen bij onboarding van personeel. Onboarding is van belang om de tevredenheid van je personeel vanaf de start te boosten en op peil te brengen. Zo voelt het personeel zich steviger voorbereid in hun taak en wordt de kans op succes groter. 

Een goede onboarding zorgt o.a. dat:
• Foutpercentages vanaf de start teruggebracht worden. Voorkomt veel van de veelgemaakte fouten.
• Voorkomt dat medewerkers ‘zoeken’ naar iemand die hen kan helpen (stil komen te liggen). 
• Verhoogt efficiëntie en productiviteit op de automatische piloot – en dit al in een vroege fase.

Opleiding: een professionele flexpartner investeert in haar mensen met scholing. Denk aan het leren van een taal, communicatieve vaardigheden of praktijkervaring met heftruck en reachtruck rijden.

Een uitzendbureau investeert samen met jou in jouw mensen en dus in jouw organisatie. Door onboarding en scholing van: uitzendkrachten, gedetacheerd personeel of ZZP-ers.

5. Toegang tot gespecialiseerde kandidaten: veel bedrijven hebben niet alleen logistieke krachten. De focus is op algemeen beleid, aantrekkingskracht en werving van talent.

Een gespecialiseerd logistiek uitzendbureau heeft kennis van de markt, een uitgebreid netwerk verzameld, is gespecialiseerd in matching en kent als geen ander de logistieke doelgroep. Zo zorgt het uitzendbureau voor de juiste kandidaten. Afhankelijk van het specialisme worden er door het bureau bijvoorbeeld transport en logistieke uitzendkrachten / medewerkers geleverd. 

De investeringen in dit deel van de medewerkers vergt veel tijd en geld: De werving van personeel of het nu uitzendkrachten zijn, detachering bij vervanging of ZZP-ers. Dit kan snel en de kwaliteit is gewaarborgd bij een logistieke specialist.

Door vervoer aan te bieden is er een veel groter bereik, Namelijk al het logistiek talent wat nog geen rijbewijs heeft of geld voor een eigen auto.

Ook op moeilijker bereikbare plekken zoals Rotterdam maasvlakte of bijvoorbeeld waar concurrentie moordend zoals Moerdijk, Amsterdam Westpoort, of Utrecht met zijn centrale ligging kan vervoer een belangrijk hulpmiddel zijn tot extra toegang van personeel uit andere regio’s.

  Voordelen van werken met een logistiek uitzenbureau infographic door logistiek uitzendbureau Prestatie Personeelsdiensten

  Welke logistieke diensten kunnen een aanvulling vormen op uw personeelsbeleid?

  Uitzenden:

  Het logistieke uitzendbureau verhuurt mensen aan een bedrijf en is verantwoordelijk voor werving, selectie, verloning en administratieve taken (zoals contracten en ziekteverzuim). Door het inzetten van logistiek personeel via een uitzendbureau, kunnen bedrijven flexibel inspelen op fluctuerende personeelsbehoeften en zich richten op hun kernactiviteiten.

  Detacheren:

  Detacheren van logistiek personeel houdt in dat een gespecialiseerd bureau tijdelijke medewerkers levert aan bedrijven in de logistieke sector. Dit gebeurt voor een langere periode en met een vooraf overeengekomen einddatum.

  ZZP-ers bemiddelen:

  Het in contact brengen van logistiek professionals met bedrijven. Door het inzetten van logistiek ZZP’ers, kunnen bedrijven profiteren van de specifieke expertise en ervaring van de zelfstandige professionals. ZZP-bemiddeling van logistieke professionals wordt meestal toegepast voor: kortlopende projecten of om tijdelijke personeelstekorten op te vangen, zonder daarbij als bedrijf een langdurige verplichting aan te hoeven gaan.

  Payrolling:

  Payrolling van logistiek personeel houdt in dat een payrollbedrijf de administratieve en juridische verantwoordelijkheden voor het personeel overneemt van bedrijven in de logistieke sector.

  Wij werken voor bedrijven op veel verschillende manier, daarom bieden we als logistiek uitzendbureau naast uitzenden en detacheren ook payrolling als dienst aan.

  Het payrollbedrijf is verantwoordelijk voor zaken zoals; het opstellen en beheren van arbeidsovereenkomsten, de verloning, het afdragen van premies en belastingen, en het bijhouden van ziekteverzuim. Zo kan het bedrijf dat medewerkers op payroll basis in dienst neemt, zich richten op haar kernactiviteiten.

  Opleiden:

  Begeleiding bieden bij het ontwikkelen van medewerkers, of logistieke kennis overdragen. Ook trainingen voor rijdend materieel zoals: heftruck, reachtruck of combitrucks, zijn veel gevraagde vaardigheden in de logistiek. Verder zijn het up-to-date houden van de kennis van personeel m.b.t. technische innovaties in de logistiek belangrijk.

  Onboarding:

  De belangrijkste component bij het starten in een nieuw bedrijf. Een gespecialiseerd logistiek uitzendbureau kan dit traject gedeeltelijk of geheel overnemen.

  Logistiek advies:

  Een quickscan van uw bedrijfsprocessen, het ondersteunen bij het maken van de dagelijkse personeelsplanning of optimalisatie-projecten, zoals ergonomisch werken. Een logistiek uitzendspecialist heeft specialistische kennis op het gebied van logistiek en kan een uitstekende sparringpartner zijn om uw processen te verbeteren.

  Conclusie:

  Een gespecialiseerd logistiek uitzendbureau kan met een variëteit aan diensten waarde toevoegen aan uw personeelsbeleid. Denk aan het overnemen van administratieve lasten, zodat u zich beter kan focussen op uw taken. U kunt de expertise aanwenden om logistiek talent te sourcen en/of te laten begeleiden.

  Flexibiliteit is er in vele vormen, u kiest zelf waarin u meer vrijheid wenst en wat past bij uw organisatie.

  Kort over uitzendbureau Prestatie; uitzendbureau gespecialiseerd in Logistiek

  Als logistiek uitzendbureau werken we voor veel opdrachtgevers in en rondom Zuid-Holland (denk aan; Amsterdam, Delft, Den Haag, Rotterdam en Dordrecht), Utrecht en Noord-Brabant. We breiden door heel Nederland steeds verder uit, dus informeer gerust vrijblijvend naar het meest actuele aanbod en de mogelijkheden.

  Dankzij onze ruim 18 jaar ervaring en kennis als logistiek uitzendbureau, staan we voor je klaar op elke mogelijke manier, elke dag. We bieden je flexibiliteit met zekerheid, zowel qua; proces, kennis als het invullen van jouw openstaande logistieke vacatures.

  Je kan bij ons o.a. terecht voor: logistiek adviesdetacherenuitzendenpayrollingZZP-bemiddeling en het opleiden je logistieke personeel. 

  Tot slot.

  Heb je vier tot vijftig openstaande logistieke vacatures? Dat is onze expertise. Wij gaan in dat geval graag met je in gesprek! Heb je voor nu maar 2 of 3 uitzendkrachten nodig, maar groeiambities? Geen zorgen. Wij denken graag met je mee! Of het nu gaat om een logistieke medewerker, heftruckchauffeur, reacher, andere vacature of simpelweg advies. Je kan bij ons terecht voor alles met logistiek!

  Samen kijken we of we de partij zijn die het beste bij jou past. Of dat zo is? Dat beslis jij uiteindelijk geheel zelf natuurlijk! Neem vandaag de proef dan op de som en stuur een mail naar info@prestatie.eu of bekijk alle diensten van ons uitzendbureau hier

  TAGS:

  0 Comments

  Submit a Comment

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Email Applications CSV

  ×

  Enter an email address, separate multiple emails by ",".