Voor een langere tijd logistieke medewerkers nodig? Kies:

Detachering

  • Personeelstekort snel opgelost.
  • Geen gedoe met zaken zoals administratie, werving en selectie.
  • Geen risico op doorbetaling bij ziekte of verzuimbegeleiding.

Of bel: 070 303 0032

Uitzendkrachten nodig 1

Uitzenden

Logistiek personeel op uitzendbasis nodig?

Lees meer

heftruckchauffeur zzp bemiddeling

ZZP bemiddeling

Logistiek personeel op ZZP-basis nodig?

Lees meer

logistiek advies door gespecialiseerd uitzendbureau voor de logistiek

Logistiek advies

Logistiek advies over processen, personeel en nog veel meer!

Lees meer

logistiek personeel op payroll basis kijkt blij

Payroll / payrolling

Logistiek personeel op payroll basis?

Lees meer

logistiek personeel trainen klein groepje

Opleiden logistiek personeel

Personeel praktijkgericht laten opleiden?

Lees meer

payroll diensten 1

Logistieke diensten

Snel al onze logistieke diensten bekijken?

Check ze hier

Handige logistieke blogs

Kies voor detacheren als je zoekt naar logistiek personeel voor een langere periode. 

Ben je op zoek naar iemand voor een langere periode? Bijvoorbeeld voor een project of vervanging van een collega voor een langere tijd? Dan is detachering misschien een mogelijkheid.

Weet je zeker dat je een bepaalde kracht voor langere tijd nodig hebt? En.. Zoek je daarom meer zekerheid m.b.t. de periode dat een nieuwe medewerker bij je werkt? Dan is detacheren wellicht een betere keuze dan uitzenden. 

Ideaal als je bijvoorbeeld een steengoede assistent manager, reacher of heftruckchauffeur nodig hebt. Natuurlijk kan je ook pickers, packers en andere functies op detacheringsbasis in je bedrijf plaatsen. 

Waar bij uitzenden de periode niet vastligt dat iemand bij je werkt, is dat bij detacheren wel het geval. Daarom geeft detacheren je meer zekerheid als je een medewerker – of medewerkers nodig hebt voor een langere periode

Wat is detacheren?

Voor een groot gedeelte is detacheren gelijk aan uitzenden. Wij maken een match gebaseerd op jouw proces en jouw omstandigheden. Jij stuurt de medewerker zelf aan. Natuurlijk kunnen wij daar bij ondersteunen. Wij zijn echter juridisch werkgever en nemen daarmee alle risico’s, begeleiding en administratie over.

Detacheren logistiek personeel in magazijn met heftruck dozen aan het stapelen

Wat zijn de voordelen van detachering?

De juiste logistieke medewerker voor jouw organisatie? Supersnel gevonden!

We vinden supersnel de juiste logistieke medewerker voor je. Of het nu gaat om een heftruckchauffeur, reacher of een allround logistieke kracht.

Door ons uitgebreide netwerk, kennis van de logistiek en omdat we ingesteld zijn om de juiste kandidaat aan jou te koppelen, maken we supersnel de juiste match tussen jou en de logistieke werknemer.

Gedurende langere tijd de juiste logistieke medewerkers bij jou op de werkvloer.

Uitzenden is super handig als je veel te maken hebt met pieken en dalen in je bezetting en orders, want een wisselende bezetting vraagt om flexibiliteit. Echter.. Een deel van je personeelsbezetting? Daar weet je al zeker van dat je hem voor een X periode – bijvoorbeeld 1 tot 2  jaar – nodig hebt.

Draag je liever niet het werkgeversrisico, zoals doorbetaling bij ziekte, voor deze standaard bezetting? Dan zijn juist die posities perfect in te vullen met medewerkers op detacheringsbasis.

Liever geen randzaken rondom nieuwe medewerkers werven?

Misschien hoeven we het jou al lang niet meer uit te leggen, maar er komt best wat kijken bij een nieuwe medewerker werven en in dienst houden.

Heb jij geen zin in urenadministratie,
geregel m.b.t. verloning, marketing personeel aan te trekken en het hele werving- en selectieproces? Dan is onze detachering dienst de perfecte keus voor jou.

Het werkgeversrisico? Dat dragen wij.

Misschien heb je het al weleens meegemaakt. Iemand wordt ziek, maar wat dan? Dan moet je diegene doorbetalen. Je moet hem begeleiding bieden en je door allerlei bureacratische procedures heenworstelen. Alsof je niks beters te doen hebt, toch? Als je kiest voor detacheren ligt dat allemaal bij ons. Hierdoor kan jij je altijd op je werk blijven richten zonder afleidingen. Want we weten allemaal: een manager van een logistieke afdeling heeft het zo al druk genoeg.

Werkgeversrisico’s zijn o.a. doorbetaling bij ziekte. Dat hoef je dus niet meer. Het bieden van de juiste verzuimbegeleiding. Dat regelen wij ook. En natuurlijk.. De afdracht van heffingen en premies. Ook dat regelen wij voor je.

Het voordeel van detacheren bij een logistiek uitzendbureau? Wij weten precies waar we op moeten letten bij logistieke detacheerkrachten. Dat voorkomt veel fouten rondom personeelsinvulling. Verder bespaart het tijd, geld en een heleboel onnodige stress.

Hoe pakken we het aan?

Jouw proces begrijpen
Jouw proces begrijpen

1. Verwachting verduidelijken.

Ben jij op zoek naar een logistieke kracht voor langere tijd, bel ons dan gerust vandaag nog. Vervolgens willen graag je proces zien en begrijpen. Dat geeft ons de juiste context voor de persoon die wij moeten selecteren. Wij vernemen graag waar je behoefte ligt en wat de verwachtingen zijn van de kandidaat. Door deze info kunnen we gericht zoeken naar de beste nieuwe medewerker voor jouw specifieke situatie. 

Zoals beloofd ontvang je hem.
Zoals beloofd ontvang je hem.

Een scherpe detachering offerte.

Net als onze andere diensten gaan we er scherp in. Detachering vraagt om een net wat andere aanpak als uitzenden. Het gaat vaak ook om iets meer specialistische functies, al hoeft dat niet altijd. Dit zorgt voor een iets hogere factor. Het tarief is ook afhankelijk van de inhuur periode. Wij hebben tijdens ons vorige gesprek uiteraard de diverse keuze mogelijkheden met jou gedeeld. Heb jij ook mensen voor uitzenden nodig? Dan nemen we dat uiteraard mee in onze offerte.

We zijn trots je te mogen verwelkomen als klant.
We zijn trots je te mogen verwelkomen als klant.

3. Start van een duurzame relatie.

Ben jij akkoord? Dan gaan we aan de slag om de geschikte kandidaat voor jou te vinden. We stellen het profiel op en nemen dit met jou door indien de functie daar om vraagt. Binnen ons netwerk gaan we op zoek naar de juiste logistieke medewerker. Indien nodig boren we aanvulende kanalen aan om de opdracht met succes te vervullen.

Let's 'meet & greet'
Let's 'meet & greet'

4. Het ontmoeten van de nieuwe medewerker.

Zodra wij een of meerdere geschikte kandidaten hebben gevonden stellen we die aan je voor. Wil je graag zelf een gesprek hebben? Dan organiseren we dat.

It's a match!
It's a match!

5. Er is een match.

Er is een match en de logistieke medewerker kan bij jou aan de slag. Wij begeleiden de werknemer uiteraard op zijn/haar eerste dag. Daarna dragen we hem/haar over. Wij nemen echter alle randzaken en het werkgeversrisico voor onze rekening.

 

Overtuigd van detacheren via ons logistieke uitzendbureau?

Ben jij overtuigd van onze aanpak m.b.t. detacheren? Ben je op zoek naar goed opgeleid en gecertificeerd personeel voor langere tijd? ZZP-ers? Laat het ons weten. Twijfel je nog? Check dan ook onze andere pagina’s over uitzenden, payrollen en ZZP-bemiddeling. Ook als je op dit moment liever nog snel wat vragen wilt stellen, per mail of telefoon vóór je überhaupt een meeting overweegt, staan wij voor je klaar!

Snel het juiste personeel, voor een vaste periode.

Vandaag nog contact opnemen over de mogelijkheden van detachering?

Vragen over detachering

Wat zijn de kosten van logistieke detachering?

Voor detacheren hanteren we een factor die je vermenigvuldigt met het bruto uurloon en een mobiliteitsbijdrage. Jouw cao is bepalend voor het tarief wat we hanteren.

Waarom zou ik kiezen voor detacheren en niet uitzenden?

Detacheren wordt meestal ingezet als je een medewerker voor iets langere tijd wil vasthouden. Die medewerker wordt namelijk exclusief bij jou ingezet. Denk aan projectmatig werk of vervanging van een medewerker die ziek is of met tijdelijk verlof. Detacheren is doorgaans wel wat duurder als uitzenden.

Wat is de gemiddelde duur van een detacheringsovereenkomst in de logistieke sector?

Dat verschilt per bedrijf en type opdracht. In de praktijk zie je dat hoe specialistischer de kennis is de duur doorgaans wat langer kan zijn. Wat langer is in deze een tot drie jaar.  Is het voor een specifiek project of een vervanging dan kan je denken aan enkele maanden tot een jaar

Wie betaald de kosten als een medewerker ziek is tijdens de detacheringsperiode?

Het detacheringsbureau is werkgever en is verantwoordelijk voor doorbetaling bij ziekte. Daarnaast zal er een verzuimbeleid moeten zijn en begeleiding bij ziekte. Wij leggen wel duidelijke afspraken vast omtrent de samenwerking tot re-integratie van de medewerker. 

Wat zijn de meest voorkomende functies en rollen voor gedetacheerde logistieke professionals?

Detachering kan over de hele breedte van de logistiek zijn. Denk aan warehousemanager, loodsbaas, logistiek supervisor, logistics engineer, supply chain manager, interim logistiek manager, logistiek admisitratief medewerker, maar ook reachtruckchauffeur of heftruckchauffeur komt regelmatig voor. Wij kunnen voorzien in alle logistieke functies.

Email Applications CSV

×

Enter an email address, separate multiple emails by ",".