Overstappen naar uitzendbureau Prestatie?

Je bent ontevreden over het huidige uitzendbureau dat je inhuurt of wilt  personeelskosten besparen. Daarom twijfel je als werkgever of verantwoordelijke al langer over een ander uitzendbureau inhuren.  Deze pagina neemt jouw twijfels weg.

Klik op de situatie die jij het meest herkent of lees verder.

Waarom een ander uitzendbureau inhuren?

Binnen de logistiek en supply chain management zijn de marges dun en de druk hoog. Daarom wil je ijzersterke uitzendkrachten die goed werk leveren. 

Veel logistieke bedrijven en organisaties staan net als jij voor de uitdaging om snel gekwalificeerd personeel te vinden, vooral tijdens piekperiodes. 

Daar gaat het vaak mis. De meeste klanten waar we voor het eerst mee kennismaakten uitte de onderstaande frustratie over het uitzendbureau waar ze toen mee werkte. Wellicht ken jij deze frustratie ook?

Je hebt een uitzendbureau ingehuurd dat jou beloofde de beste krachten te leveren. Ze namen een snel kijkje op de werkvloer en zeiden “hier kunnen we wel mensen voor leveren”,  even later kreeg je medewerkers op de werkvloer die weinig tot geen enkele logistieke ervaring hebben. Balen!

Dit vergroot bij jou de werkdruk op je huidige personeel, vooral tijdens de drukke periode. De maanden wanneer het inwerken van nieuwe medewerkers bijna onmogelijk lijkt. Juist dan wil je meteen goede uitzendkrachten krijgen.

En ben je niet de werkgever, maar neem je wel de beslissingen over het inhuren van een uitzendbureau? Dan vliegen de klachten je langs de oren, zowel van de directie boven je, als van de werkvloer onder je. Erg vervelend!

Het lijkt uitzichtloos. Je hebt al vaak gedacht aan een ander uitzendbureau inhuren, maar je vreest dat het een gedoe wordt om de overstap te maken.

“Oh nee, wat als ik dan wéér in hetzelfde schuitje beland!? Nee, dank je!” 

Toch voel je dat er echt iets moet veranderen, maar dan moet het wel in één keer goed gebeuren.

Jouw situatie is uniek, maar hieronder lees je hoe ons uitzendbureau veelvoorkomende problemen bij bedrijven adresseert én oplost. Misschien vormt dat al een eerste bouwsteen voor een basis van vertrouwen.

PS. We begrijpen ook dat je vertrouwen alleen kan verdienen, dat doen we graag bij een gratis en vrijblijvende kennismaking en in onze toekomstige samenwerking. 

Verschillen tussen uitzendbureaus

Herken je een of meerdere punten bij het uitzendbureau dat je nu inhuurt?

✖️ Hoge kosten

✖️ Je krijgt (steeds) onervaren logistieke uitzendkrachten

✖️ Je krijgt uitzendkrachten aangeleverd die niet ingewerkt zijn

✖️ Beperkte dienstverlening en flexibiliteit

Kenmerkend voor uitzendbureau Prestatie

✔️ Scherpere omrekenfactor, kostenefficiënter dan concurrentie

✔️ Gespecialiseerd in logistiek personeel leveren met relevante ervaring

✔️ Maatwerk onboarding en training voor specifieke logistieke functies

✔️ Indien gewenst ook andere personeelsdiensten zoals payroll en certificeren

Kenmerkend voor uitzendbureau Prestatie

Heb je als werkgever  specifieke vragen? Bel of mail ons vrijblijvend.

In een gesprek leggen we graag uit hoe wij het verschil maken t.o.v. het uitzendbureau dat je op dit moment inhuurt.

Gespecialiseerd in logistiek uitzenden

Ons team bestaat uit logistieke professionals die zelf jaren ervaring in de logistieke sector hebben. We begrijpen daarom als geen ander de uitdagingen op de werkvloer, maar spreken ook de taal van de vloer.

Hierdoor kunnen we de juiste vragen stellen aan sollicitanten. Zo weet je zeker dat de aangeleverde kandidaten efficiënt getoetst zijn op hun logistieke kennis en ervaring.

Als bonus kunnen we door deze aanpak werken met een korter en gerichter recruitmentproces. Kortom: je logistieke team is sneller compleet tegen lagere kosten.

 

Complete ontzorging

We leveren personeel op payroll, nemen het gehele recruitmentproces uit handen met uitzenden of werken op basis van maatwerk met modulair te kiezen personeelsdiensten.

In tegenstelling tot andere uitzendbureaus, die vaak zelf geen logistieke expertise hebben, zorgen wij dat je geen tijd hoeft te besteden aan de selectie van ijzersterke logistieke uitzendkrachten.

Dit verlaagt de druk op eventuele eigen recruiters, teamleiders of leidinggevenden.

 

Maatwerk training en onboarding

Niet goed ingewerkte uitzendkrachten ontvangen kan lastig zijn, zeker op momenten dat er geen tijd is voor begeleiding door teamleiders of managers.

Wij bieden daarom niet alleen standaardopleidingen aan, maar gaan een stap verder door klantspecifieke trainingen te ontwikkelen.

Ons doel is: medewerkers vooraf trainen in de processen en systemen bij jou in het bedrijf. Hierdoor zijn de uitzendkrachten direct inzetbaar als ze bij jou op de werkvloer komen, zelfs tijdens een drukke periode.

Kostenefficiënt (Scherpe omrekenfactor)

Door een efficiënte inrichting van onze back-office verwerken we de administratie van meer FTE met minder mensen. Hierdoor kunnen we een scherpe omrekenfactor hanteren.

We leveren bij onze klanten vaak grotere groepen met uizendkrachten. Veel uitzendbureaus zijn daar organisatorisch niet op ingesteld. Wij regelen ook het vervoer voor deze medewerkers zodat we een beter bereik hebben en beperktere wervingskosten.  

Daarom kan ons uitzendbureau in meer dan 90% van de gevallen je helpen besparen door over te stappen.

Zo werf je niet alleen sterk logistiek personeel, maar bespaar je ook op de huidige personeelskosten.

Langdurig partnerschap en vaker dezelfde gezichten zien

Veel werkgevers werken al lang met ons samen, sommige bedrijven zelfs vanaf dag 1. Onze gezichten zie je dus ook regelmatig, maar de gezichten van de uitzendkrachten? Die zie je natuurlijk dagelijks!

Daarom streven we ernaar om dezelfde uitzendkrachten zo vaak mogelijk bij jou als opdrachtgever te plaatsen. Ook als je ze in rustige periodes even niet nodig hebt. 

Dit zorgt voor herkenning, een vertrouwde werkomgeving voor de uitzendkracht en maakt de investering in inwerktijden efficiënter. 

In jouw partnerschap met ons uitzendbureau denken we graag mee met de uitdagingen van jouw piekperiodes. Het is essentieel om een uitzendpartner te hebben die niet alleen je behoeften begrijpt, maar deze ook kan voorzien.

Bij Prestatie Personeeldiensten geloven we daarom in een samenwerking die verder gaat dan enkel personeel leveren. 

Hoe kan de opslagfactor van jullie uitzendbureau gemiddeld lager zijn dan ons huidige uitzendbureau?

Het sleutelwoord is efficiëntie! 

Door een sterke backoffice die kosten bespaart

We mogen geen namen noemen, maar we verwerken gemiddeld 4-5x zoveel administratieve FTE’s op één kantoorlocatie vergeleken met andere uitzendbureaus. Dat doen we zelfs een kleiner team!

Wat betekent dat voor de omrekenfactor?

• Gemiddeld 3-4x minder overheadkosten die we jou in rekening hoeven te brengen ten opzichte van andere uitzendbureaus. Je bespaart op dat onderdeel dus gemiddeld al 60%-80%.
• Je betaalt daarnaast gemiddeld 30% minder manuren voor administratieve taken.  

Alleen al door de setup van onze back-office kunnen we vaak een lagere omrekenfactor in rekening brengen.

Door efficiëntere werving en selectie

We hebben de afgelopen 20 jaar een ruim netwerk aan tevreden logistieke uitzendkrachten opgebouwd.

Dat betekent dat we minder marketingkosten nodig hebben om uitzendkrachten voor je te werven. Dus ook dat kost weer minder geld.

We schrijven slimme en eerlijke vacatureteksten waardoor er minder, maar beter passende sollicitanten op gesprek komen.

Minder onnodige gesprekken, minder verloren tijd, dus weer een mooie besparing op je kosten.

Strategische gepositioneerde vestigingsplekken? Check!

Wij vestigen ons met onze locaties in de community waar de doelgroep woont. Zo halen we het maximale wervingspotentieel uit onze locaties zelf. 

Dat betekent standaard meer aanwas van potentiële medewerkers per locatie, dus wederom minder wervingskosten.

Door communicatielijnen kort te houden

We houden de communicatielijntjes met werkgevers en werknemers kort. 

Geen onnodige mails die over drie schakels gaan, maar gewoon een snel telefoontje.

Door korte communicatielijnen besparen we gemiddeld honderden procenten op communicatiekosten.

Door modulaire personeelsdiensten

In tegenstelling tot sommige uitzendbureaus gooien we geen kosten op een hoop die we uitsmeren over onze klanten.

Bij ons betaal je alleen voor wat je afneemt, wanneer je het afneemt. Wel zo eerlijk. Ook daardoor kan de opslagfactor weer iets naar beneden.

Wist je dat je ook bespaart communicatiekosten wanneer je meerdere diensten afneemt?

Wanneer je meerdere diensten afneemt zoals uitzenden, payroll en het opleiden van medewerkers, hoef je niet af te stemmen met verschillende partijen. Je hebt gewoon één aanspreekpunt.

Door het werven van ervaren logistieke uitzendkrachten

We leveren uitzendkrachten die de logistiek begrijpen en de juiste werkervaring hebben.

Andere uitzendbureaus werven vaak kandidaten die blijken het logistieke werk of ploegendienst niet aan te kunnen. Dan begint het W&S proces weer opnieuw.

Dat kost jou onnodig extra geld en tijd, plus.. Je moet de nieuwe werknemers wéér inwerken. In die periode draaien ze niet op maximaal vermogen mee, zo stapelen de onnodige kosten zich snel op.

Dat betekent dat wij minder vaak opnieuw personeel hoeven te werven. Dat kost dus ook minder! 

Indien gewenst maken wij zelfs een onboarding op maat, waardoor medewerkers direct weten hoe ze met de exacte scanners en apparatuur bij jou op de werkvloer moeten werken.

Door grotere groepen uitzendkrachten te leveren

We leveren bij onze klanten vaak grotere groepen met uitzendkrachten. Veel uitzendbureaus zijn daar organisatorisch niet op ingesteld. Wij regelen ook het vervoer voor de betreffende uitzendmedewerkers. Hierdoor hebben we een beter bereik hebben en beperktere wervingskosten.  

De laatste twijfeltjes wegen het zwaarst

Je weet dat de overstap maken naar een ander uitzendbureau de juiste keuze is, maar je wilt toch eerst gerustgesteld worden over de vragen die je hebt zoals:

• Hoe zit dat dan met de verplichtingen en contracten?
• Wat gaat mijn huidige uitzendbureau doen als ze dit horen?
• Hoe weet ik of jullie uitzendbureau wel voldoet aan mijn verwachtingen? 
• Hoe bewaak ik continuïteit tijdens de overstap?
• Wat betekent het voor mijn administratie?

Voor nu, haal rustig adem en ontspan.

We weten het, het voelt haast als een taboe om een ander uitzendbureau in te huren, maar het gebeurt in de praktijk veel vaker dan je denkt. Omdat het zo’n taboe is werken er soms zelfs meerdere uitzenders voor dezelfde inlener.

Plan vandaag een vrijblijvende afspraak of bel ons even. We gaan dan, net als bij onze andere klanten, discreet om met je hulpvraag als je contact opneemt. 

Vervolgens kun je in een vrijblijvend gesprek al je vragen stellen. Je zal zien dat je twijfels al snel verdwijnen en dat de overstap makkelijker gemaakt is dan je nu waarschijnlijk denkt.

 

Wil jij de overstap naar ons uitzendbureau in detail bespreken?

Snel naar de pagina die je zoekt.

$

Personeel nodig?

Bekijk al onze diensten

$

Uitzenden

Alles over uitzenden

$

Payroll

Alle over payrolling

$

Logistiek advies

Kostenbesparen advies

Email Applications CSV

×

Enter an email address, separate multiple emails by ",".